Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 19:34 - В Перник задържаха 11 души в операция срещу разпространението на наркотици (ОБЗОР
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
0




image



Единайсет души са задържани при специализирана полицейска акция в Перник. Задържането е станало вчера в хода на работа по досъдебно производство. Действията на полицаите са осъществени под прякото наблюдение на Прокуратурата. Проверени са имоти и сгради, собственост или ползвани от 53-годишния перничанин Р.З. Установени са данни за извършени престъпления.
Специализираната полицейска операция е свързана с наркоразпространението на територията на общината. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. „Специализираната полицейска операция в Перник е част от системния подход на министерството за планиране на операции, които са свързани с битовата престъпност, наркоразпространението. Операцията, която беше проведена в Перник е свързана с наркоразпространението на наркотици на територията на Перник. Акцентът беше по-специално около т.нар. Румен – Търговеца, който в 60-70% е човекът, който в кв. „Изток” е съпричастен в разпространението на наркотици. Колегите работят. Има задържани 11 човека. Ще се види дали ще бъдат задържани за 72 часа, но за нас е важно, че трябва да има постоянен, системен подход в работата срещу наркоразпространението, което е един сериозен бич за обществото и най-вече за младите, за децата.
Румен Димитров- Търговеца е сред задържаните. Един от проверените обекти, собственост на Търговеца, се намира на улица „Юрий Гагарин” в кв. „Изток”, близо до супермаркет. Тази сутрин прозорците на входната му врата бяха счупени. Вътре се виждат вещи, нахвърляни в пълен безпорядък. Откакто съществува, този обект непрекъснато е в строеж и е залепен за голям жилищен блок. На 6 август 2009 г. полицаи обискираха двуетажна сграда и автопаркинг, собственост на Румен Димитров-Търговеца. Обектите са проверявани по сигнали, че организирана от него група е извършила множество кражби. През лятото спецполицаи провериха отново имотите на Търговеца на улиците „Рашо Димитров” и „Юрий Гагарин” в квартал „Изток”. В операцията участваха и представители на Регионалната дирекция за национален строителен контрол, заради данни, че Румен Търговеца е имал незаконни строежи. След направените обиски бяха иззети електродвигатели, електрожен, бормашини, ъглошлайфери, къртачи, прободни триони, машина за рязане на асфалт и 1600 литра бензин и дизелово гориво. Изискана е и цялата строителна документация на проверените обекти.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648906
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930