Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 12:48 - Обявиха код “червено” за всички пощи в България
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 425 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Съмнителна пратка, получена в пощенския клон на бул. “Ген. Скобелев” в столицата, предназначена за израелското посолство, вдигна на крак службите. Оказа се, че писмото е съхранявано два дни в пощата и днес около 9.30 часа, когато представител на посолството дошъл да си го вземе, се е усъмнил в съдържанието му и това предизвикало паниката. Заради съмненията му цялата столична полиция бе вдигната накрак, експерти на ДОТИ проверяваха няколко часа пощенския клон, а случаят бе поет за разследване от ГДБОП. Блокирана бе и част от бул. “Ген. Скобелев”, което обърка транспорта в столицата.

Заради създалата се извънредна ситуация със заплахата, министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков побърза да обяви код „червено“ от днес за „Български пощи“. Всички пратки ще минават през физическа и техническа проверка и с повишено ниво на бдителност. Код „червено“ е най-високото ниво на контрол и сигурност в пощите според европейската категоризация за сигурност. “Извънредните ситуации изискват извънредни мерки”, коментира още той.

Засега е установено, че в писмото с размер А4 бомба няма, а подателят е от България. Получател е посланикът на Израел. Посолството се намира в административната сграда на НДК. В крайна сметка в 11.40 часа от пресцентъра на МВР официално обявиха, че не е открито взривно устройство в съмнителната пратка. Проверката е приключила и не е установено нищо притеснително. Работата в пощата на столичния бул. „Ген. Скобелев” вече е възстановена. Движението в района също вече се осъществява нормално.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов призова за повече бдителност заради бомбените заплахи в Гърция и други европейски страни. Тази седмица в Атина избухнаха няколко колети-бомби в посолства, а други бяха обезвредени.

Пакет имаше и за българската мисия, но бе своевременно разкрит и детрониран от сапьори. Колети бяха изпратени до френския презиент Никола Саркози, германската канцлерка Ангела Меркел, италианския премиер Силвио Берлускони и европейски институции. Вчера бяха открити няколко бомби в куриерска служба.

На 2 октомври два фалшиви сигнала за заложено взривно устройство в Столична община евакураха работещите в сградата по обед. Сигналите за бомбите са получени от анонимен мъжки глас.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648991
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930