Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2010 11:23 - Сенките от миналото на Борисов, Алексей, Първанов и новите "демони"
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 749 Коментари: 1 Гласове:
0




image

Германският журналист Юрген Рот даде обширно интервю пред „Радио К2”, в което говори за поведението на Бойко Борисов, липсата на политическа алтернатива, желанията на Алексей Петров да се кандидатира за президент, Първанов и старата система...

За демоните

Бившият демон може да продължава да бъде такъв. Искате да знаете кои са днешните демони – те си остават демони, но променят своето лице и опитват да навлязат в легалния бизнес и да си изградят демократичен имидж, но тяхното минало ги преследва.

За разговорите с вътрешния министър Цветанов

Разговарях с Цветанов със симултантен преводач и беше преведено, както го казах по „Дойче веле” - имам и предоставих оригиналните записи на „Дойче веле”. После се оказа, че Цветанов е имал предвид показанията на вдовицата на прокурора Колев и на Сугарев. Обаче, стана ясно ,че Цветанов смята тези показания за много достоверни и също стана много ясно, че те всъщност отговарят на неговото мнение. Това важи , както за Колев , така и за ямболската адвокатка Надежда Георгиева.Стана ясно, че разследванията около Филчев са част от разследванията около Октопода. Моето впечатление беше, че Цветанов смята показанията за достоверни и ще започне разследвания. ” Октоподът” наричам операцията, която се бори срещу организираната мафия в България. В тази акция Алексей Петров играе много важна роля. Цветанов ми каза, позовавйки се изрично на думите на вдовицата на Колев и Сугарев ,че поръчката е дошла от Никола Филчев, а самото убийство е извършено от Алексей Петров и неговите барети.

За доверието му в Бойко Борисов 

Проблем на диалектиката е, че да, Бойко Борисов също бива преследван от сенките на миналото си. Да, в миналото той е имал известни бизнесвзаимоотношения, има едно сенчесто минало . Не че съм разбрал, по-скоро се надявам, че е прекратил връзката със своето минало. Но, досега няма точни определени знаци, които могат да потвърдят това. Мол я ви поне да м и оставите надеждата за България, защото ако нищо не се промени това ще доведе до политическа катастрафа за България и за Европа. Аз му вярвам, не защото беше избран за премиер, а защото действително прави големи усилия, за да се пребори с престъпните структури, зад които стоят БСП и ДПС. Достатъчно е да прочетете докладите на ЕС за напредъка на България. Предишното правителство винаги беше обект на упреци, че прави малко, за да се пребори с корупцията и организираната престъпност и няма независима съдебна система. Партията ГЕРБ няма политическа алтернатива, Бойко Борисов няма политическа алтернатива.

За гражданското общество и свободните медии

Политическата власт не е в състояние да се пребори с миналото. Това може да направи само гражданското общество. За това се нуждаем от демократическа култура, от свободни медии – само тези инструменти могат да накарат политиката да доведат до промени. Свободата на медиите днес е още по-лошо отпреди 10 години. Нека запазим надежда, че това ще се промени.

За Първанов- демон

Той представлява старата система, системата на старата номенклатура на разузнавателните служби и техните отношения с криминални структури, мафиотски престъпни структури. Не казвам, че Първанов е във връзка с мафиотските структури, но те имаха възможност в миналото да се развиват, имаха свободи. И сега Първанов, ако постави начало на нова инициатива, това според мен не е много правдоподобно. Някой, който е представлявал тези структури и не се е борил срещу тях, нищо не е направил срещу тях – може би, съм пропуснал Първанов като президент да се е борил срещу това минало и тези структури. Но нищо такова не виждам. За това той за мен е един от старите или един от новите демони.

За Алексей Петров- президент

Можеш да си мечтаеш, но трябва да останем реалисти. Много се съмнявам. Това, което прави Петров прилича на политическо кабаре. В Германия в кабарето си правиш шеги с политиците, но и показваш тяхното истинко лице. Какъв опит има той като политик? Бойко Борисов, все пак, беше кмет на София / преди да стане министър-председател/. Трудно е да си представиш Алексей Петров, като бъдещ президент. Може да има хора, които го искат, но е толкова нереално, въобще не трябва да се дискутира.

За българските политици

Да, трябва да се работи по миналото, по техните лични истории. Ако сме радикални демократи би трябвало да забраним на всеки, които е над 40 години да заема политически постове. Трябва най-сетне да се разясни миналото на прехода. Това е дълъг път. Този път трябва да извървят българите, а не ние отвън, от Европа да го правим.




Тагове:   новите,   миналото,


Гласувай:
0



1. анонимен - Попитайте господин Рот защо не се ...
21.11.2010 15:45
Попитайте господин Рот защо не се яви на делото заведено от бившия министър на вътрешното ни министерство гн. Румен Петков в София, дали защото него го е страх да бъде телесно повреден както той се изрази, или се срамува от това, че един от посочените негови главни свидетели, осъденият на 16 години затвор „Budimir Kujiovitch“ се съгласи да бъде свидетел по делото и да изясни какво в същност му е доверил, не е трудно да се досетим, че няма да е това което гдсподин Рот си е позволил да напише. Е питам ви гн. Рот кое е тука смешното?....
(:–€)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647471
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930