Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2010 13:39 - Знаете ли как да се предпазите от цистит?
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 908 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Всяка жена знае, че трябва да пази кръста и краката си топли, защото простудата е една от основните причини за цистит. А студеното и влажно време много бързо поставя на изпитание устойчивостта ни към една от най-честите инфекции – цистита. Захладнее ли времето – циститът става чест проблем при жени от всички възрасти. Започва с много често ходене до тоалетната, придружено с ужасно парене или болка при уриниране. Не подценявайте цистита – той може много бързо да се усложни и да засегне бъбреците. В името на здравето, може да пренебрегнете модерните къси дрешки и смъкнати под талията полички и панталони, за да избегнете кошмарния цистит.

Приемайте достатъчно течности – вода, чай, супи, за да осигурите нормална работа на бъбреците  и да избегнете концентриране на урината, което също е сигурна предпоставка за цистит. Не забравейте правилото: 8 чаши вода/чай трябва да изпивате за един ден.

Не подценявайте личната хигиена, както и обратното – прекаляването с интимната козметика също крие рискове от нарушаване на нормалната флора на влагалището и поява на някой досаден причинител на цистит. Препоръките тук са банални, но сигурни – правилно избърсване след тоалетна и ежедневно измиване на гениталната област.

Циститът се появява и след по-интензивен сексуален живот – няма страшно, просто се постарай да уринираш след секс – така механично изхвърляш навлезлите в уретрата бактерии и риска да те споходи т. нар. Цистит на медения месец е минимален.

Не допускай запек! Циститът, както и запекът често предпочитат жените –  не забравяй, че причинител номер 1 на цистита – бактерията Ешерихия коли се намира в изобилие в нашите изпражнения! Не позволявайте тази досадна бактерия да обсебва тялото ти и да причинява главоболия.

Може да спрете цистита още при първите симптоми – парене, често уриниране – за да не позволите на цистита да наруши нормалния Ви ритъм на живот. Доказано ефективен и без странични ефекти при цистит е Уринал Акут. Две таблетки дневно бързо облекчават циститните оплаквания. Повече информация намерете тук.




Тагове:   как,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648492
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930