Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2010 10:42 - Книгата, която преобръща възприятията
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 849 Коментари: 1 Гласове:
0




  image

Тази година на книжния пазар у нас излезе книгата на Малкълм Глаудел - "Изключителните". Тя е едно от интересните четива, които можете да разлистите с удоволствие.

Outliers (в превод от английски език - изключителните) са хората, които успяват. Да, но не само това. За да успее един човек, той не може да заложи единствено на интелекта си или на амбицията си. Това твърди в книгата си Гладуел. Той изследва различни сфери от живота, събира информация и я анализира, за да обоснове теорията си. Никой не е толкова добър, че да успее сам.

Ако сте любител на биографичните книги, "Изключителните" ще преосмисли начина ви на възприемане на всяка една биография, която прочете занапред.

imageЧували ли сте за Правилото на 10-те хиляди часа?imageКой е градът, в който хората умират от старост? Съществува ли такъв град? Отговорът е да. Гладуел не го е открил, той само е разбрал за него. Какво се крие в този град, че хората там, които очевидно не се хранят здравословно до един, се радват на такова здраве?

Тази книга за мъжете и жените, които правят необикновени неща, е вълнуваща и ви кара да я прочетете на един дъх. Тя е пленителна и преобръщаща разбиранията. Влезте в реалността с наблюденията на Гладуел!

"Разказваме истории за издигането от низините до богатството, защото намираме нещо запленяващо в представата за самотния герой, възправил се срещу несправедливата съдба. Но истинската история на Джо Флом се оказва много по-интересна от митологизираната версия, защото всичко в живота му, което привидно е било недостатък, ...., в крайна сметка неочаквано се оказва негово предимство", пише в книгата си Малкълм Гладуел.

Негови са и думите: "Дори най-надарените адвокати, въоръжени с най-добрите уроци, получени от семействата си, не могат да надскочат ограничения на собственото си поколение".

В "Изключителните" Гладуел не поставя под съмнение успеха на хората, които имат много високо IQ. Не е необходимо, защото той не е логичен. Според автора интелигентността не е равнозначна на парите в порфейла ни. Има неща като удовлетворението от работата, от живота, които са причината в реалния ни живот да виждаме изключително умни и способни хора, които не са станали милионери.

Прозорливият поглед на Гладуел стига и до теми като хокеистите в Канада, 7-те грешки, които стоят в основата на всяка една самолетна катастрофа, а също така и факта, че четиригодишните китайчета могат да броят средно до около 40, докато връстниците им в САЩ - едва до 15.

автор: Лили Георгиева, Actualno.com



Гласувай:
0



1. urilozev - Напомняне
31.12.2010 11:18
Благодаря за информацията.Напомня ми за Ърскин Колдуел, като име, когото е време да прехвърля пак. Весела Нова Година
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640425
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031