Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2011 08:32 - Бръмбари на промоция
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1386 Коментари: 0 Гласове:
0




  image

Бръмбари на промоция пуснаха частни фирми у нас. Засилената конкуренция сред компаниите, които следят разговори и мейли, стана толкова голяма, че една от компаниите реши да обяви промоция, за да продава по-добре апаратурата си, предаде АСН.

Интернет сайтът www.srs.bg например пусна услугата си "подслушване на мобилен телефон" на половин цена. Допреди Нова година "услугата" струваше 450 лева, но сега се предлага срещу 250 лева. Офертата е за специален софтуер, който се инсталира в GSM-а и го превръща в бръмбар.

За целта компанията предлага 48 модела GSM апарати, които за два дни се преработват в подслушвателно устройство. След това специалистите го маскират като подарък, който бизнесмените подаряват на партньорите си в работата или пък на половинките си в живота. За да започне следенето, трябва да се изпрати и специално съобщение до телефона, с което той се задейства като бръмбар. Това означава, че разговорите от него могат да се слушат онлайн, кратките съобщения да се четат след минута-две, а отделно шпионинът получава и всички входящи и изходящи номера, които са се свързали с подслушвания телефон.

Заради широко достъпните вече шпионски услуги родните бизнесмени отказват да получават мобилни телефони като подарък, съмнявайки се, че той може да е бръмбар. Мания, че са следени, кара и много от тях да се оборудват със скенери срещу микрофони и безжични камери. Те струват между 60 и 250 лева и засичат сигнала, издаван от бръмбара. Колите им пък задължително са оборудвани с апаратура за заглушаване. Най-евтината струва 10 лева и представлява специален калъф за GSM, който не позволява телефонът да се подслушва, докато е включен. Най-скъпата пък е 450 лева, като при нея заглушителят работи на пет честоти и блокира всички мобилни сигнали в радиус от 50 метра.

Според специалисти от спецслужбите освен апаратура, на пазара вече действат и групи, които предлагат професионално подслушване за частни клиенти. В момента униформените наблюдават две такива организации. За разлика от любителските шпионски играчки, които се предлагат по специализираните сайтове, тези групи използват напълно професионална техника. Тя струва най-малко 700 000 долара и се приближава много до използваната от западните тайни служби. "През последните години производителите на СРС са станали все по-изобретателни, а джаджите все по-малки и незабележими", коментираха още от МВР. Според спецполицаи всички тези устройства се използват незаконно, но за да бъдат съдени шпионите според закона, трябва да се заловят в момент на подслушване.




Тагове:   промоция,   бръмбари,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649603
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930