Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2011 15:45 - 9-годишната внучка на Вежди Рашидов е невредима!
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове:
0



  image


Внучката на Вежди Рашидов е невредима след днешния инцидент, при който крадец отмъкна автомобила на сина на министъра, а 9-годишното момиченце е било вътре.След като се разбрало, че в колата има дете, мерцедесът спрял на следващата пресечка, детето слязло, а колата се отправила в неизвестна посока.

По-късно МВР откри луксозното возило, но все още издирва автоджамбазина.

Във връзка с осуетения опит за кражба министърът на културата Вежди Рашидов благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

"По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая", заяви Рашидов.

Той специално благодари на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление – София, Евгени Игнатов, както и на служителите на районното управление.

"Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността.

Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство", се казва още в изявлението на министъра.

Междувременно МВР шефът Цветан Цветанов коментира, че борбата с автокражбите е част от приоритетите на МВР.
„Когато има задържани лица, свързани с противозаконно отнемане на превозно средство, нека не ги пускаме под парична гаранция, защото това провокира те отново да се занимават със същото. Когато бяха задържани емблематични фигури с псевдоними Патицата, Жабата, Дебелото и други такива, в София нямаше противозаконно отнемане на превозно средство. Паричната гаранция не решава проблема”, коментира вътрешният министър.

Инцидентът се случи по-рано днес докато министърът на културата бе в сутрешния блок на БНТ. Там той заяви: Ако атракцията на българския народ е да гледа едни хора, които шестват по сутрешните блокове с кандидатури за президент, тъжно ми е за този народ.  И наблегна на това, че “няма български премиер, който да е ходил 7 пъти на театър и да се интересува от него”.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647839
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930