Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 09:36 - БСП плаща по 50 лева на фермери да протестират
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
1



  image


Уволнен от земеделския министър ръководи митинга в София.

БСП и ДПС плащали по 50 лева на земеделските производители, за да участват в протести срещу кабинета, пише вестник Атака. Това разкри за вестника депутатът от Благоевградския регион Огнян Тетимов. "Производители от Гоце Делчев ми разказаха, че са им предлагали пари, за да отидат в София и да демонстрират пред министерството. Много от земеделците са отказали и затова от Гоцеделчевския регион е тръгнал само един автобус, и то почти празен", разказа депутатът. По думите му хора от с. Първомай споделили, че няма да участват в протестите, защото всичко е организирано и цели единствено да бутне кабинета.

Вчера фермери излязоха на протест пред Министерството на земеделието и храните, водени от Бойко Синапов. Същият преди година не успя да стане шеф на областната дирекция "Земеделие и гори" в Кърджали, след заповед именно на земеделския министър Мирослав Найденов. Мотивът е, че бившият шеф на Националната асоциация на животновъдите е търсен от Националната агенция по приходите (НАП) за неплатени данъци. От регионалната служба на НАП в Кърджали са потвърдили, че Синапов се издирва заради неплатени осигуровки за над 90 хил. лв. На фирмата на Синапов е бил съставен и ревизионен акт.

Че протестът на фермерите преследва политически цели, потвърди вчера и Господин Господинов, председател на Браншовия съюз на животновъдите. Браншовият съюз няма да участва в протеста в столицата, тъй като преследва политически цели и е насочен срещу правителството, обяви директно Господинов.Протестът на животновъдите е странен и политически манипулиран, коментира вчера и земеделският министър Мирослав Найденов. Министърът е получил копие от имейл, изпратено от Изпълнителното бюро на БСП до председателите на браншовите организации с покана за среща в 11.30 часа на ул. "Позитано". "Имайки предвид, че протестът бе обявен за 12 часа, аз мога да тълкувам това единствено като опит да бъдат инструктирани какво да правят", коментира Найденов. "Видях много добра организация на протеста. Наскоро Сергей Станишев и Корнелия Нинова декларираха, че ще организират протести", контрира министърът. Найденов допълни, че БСП сега зове животновъдите на протест, въпреки че когато при тяхното правителство реализираха излишък, не им даваха нищо.

Червени фирми стоят зад скока на цената на храните

Според източници на "Атака" червените и другарите им от ДПС готвят подобни протести до изборите. Следващите вълнения щели да бъдат заради скъпите цени. Висш партиен функционер от "Позитано" разкри преди дни, че БСП щели да подклаждат бунтове, но нямало да афишират, че стоят зад тях. Фирми, близки до БСП стоели и зад рекордното поскъпване на основни храни у нас, разкриха наши източници. Схемата е замислена още през лятото. Червени фирми са сключили договори с основните производители на олио, да им изкупят целите количества на цена от 1,50 лв. количествата след това се пускат на пазара на тройно по-висока цена, а целта е да има недоволство сред потребителите. Така у нас в момента цената на олиото е нереално висока - в някои градове стига до 4 лева за литър. Подобна схема щяла да заработи и с цената на захарта, казаха още запознати. (Атака)


Тагове:   БСП,   фермери,   50,   лева,   протестират,   плаща,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639682
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031