Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 16:56 - Маргарита Михнева: Българите, които имат сметки в Швейцария, са: Ат. Т., Бр. А., Дж. Ч., Хр. Д...
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 780 Коментари: 1 Гласове:
0




image



Бивш депутат от ДПС с инициали Р. Вл. търси гражданство в Цюрих и иска да открие влог за милиони, твърди телевизионната водеща - Марги, вероятно ти си единствената българска журналистка, която още преди години обяви в ефир сметки на българи в Швейцария и Лондон.

- Преди 10 години направих репортажи по БНТ и по bТV за българи, които имат сметки в швейцарски банки. Изнесох факт, че в банката “Дел готари” (в превод – тунел) българин има сметка за 600 милиона долара! Предоставих фактите и банковите сметки на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Казах му, че това са документи от дела, които се водят в Швейцария. Подчертах, че държавата може с целия си ресурс да направи пълни разследвания по случая. Филчев отговори, че за изнасянето на цялата информация, която аз му занесох за банкови сметки на българи в Швейцария и в Лондон, може да ме пребият! Резултатът от тази моя простодушност пред главния прокурор беше две уволнения - от БНТ и от bТV, множество съдебни дела и заплаха за заливане със сярна киселина. Така на държавно ниво тази информация потъна...

- Като разследващ журналист какви въпроси си задаваш днес?

- Къде отидоха парите от приватизацията на МК ”Кремиковци”? Валентин Захариев го купи за 1 долар, продаде го за 142 милиона?! Къде отидоха тези пари?

Българските спецслужби много добре знаят за какво става въпрос!

Захариев е осъден на три инстанции от Агенцията за следприватизационен контрол да върне на държавата 300 000 лева. Питам – защо се разхожда свободно по света? Защо не му е отнет паспортът? Защо не е прибран, след като е доказано, че той ги изнесе навън и тези пари не са в България?
Защо не е арестуван и не му е повдигнато обвинение на Джевдет Чакъров? За него изнесох в предаванията си потресаващи факти. Защо не се поиска обяснение от Георги Крумов къде са изнесени парите и защо фалира “Икуест”? Крумов официално беше обявен за човек на службите. Откъде накъде той има жилища и банкови сметки в чужбина?

- Може ли да споменем конкретно кои българи имат сметки в Швейцария?

- Като ме питаш за имена, веднага ще ти кажа, че бивш
депутат от ДПС с инициали Р. Вл. в момента търси гражданство в Швейцария и иска да открие сметка там за милиони. Този факт също се знае от българските служби. Но всички мълчат. Ще ти посоча и един твой съгражданин от Пловдив (Ицо Салфетката – б.а.), на чието дело аз присъствах в Швейцария. Става въпрос за това, че на него му беше открита банкова сметка там. Когато швейцарските прокурори и съдии по делото дойдоха в България, за да разследват случая с тоя човек, българското правителство ми отказа да направя интервю с тях.

Казаха ми, че процесът бил засекретен.

И ти искаш сега да продължавам да ти говоря с имена?!

- Явно темата за парите на българи в швейцарски банки е опасна?

- Опасна е, разбира се! Но всички факти се знаят отпреди 10 години. Защо сега се вдига пушилка? Кой знае какво е станало вече – тези сметки сигурно са потънали, преобразувани...
Българските мошеници не са прости, нито са наивни. Знаят как се откриват сметки. И службите знаят - да не се баламосват хората, че тепърва чакаме информация от Швейцария. Лично аз съм предоставила вече такава информация. По това време ме съдеше бившият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Блеха. Рени Цанова, Бог да я прости, му беше адвокат. Спечелих делото, а президентът Георги Първанов награди Блеха с орден “Стара планина”- първа степен, за особени заслуги към България!


Тогава се разкриха и банкови сметки на българи в Австрия.

Аз пак ги дадох на главния прокурор. Българското правосъдие много добре знае за какво става въпрос. И въпреки това нищо не стана. За всички мои случаи, в които съм изнесла за българи, които имат банкови сметки в чужбина – Швейцария, Лондон, Виена - се оказва, че тези хора са свързани или с приватизацията, или със службите.

- В България с подобна информация разполагат и колеги, които ти наричаш “агенти под прикритие”?

- Аз говоря за колегите на Алексей Петров в медиите. Смятам, че Бойко Борисов като министър-председател трябва днес да отиде докрай. Да обяви на глас и “агентите под прикритие” в медиите! Това е много важно, защото точно те във вестници, телевизии и радия манипулират общественото мнение. Тези журналисти като “агенти под прикритие” може да създадат големи скандали в обществото. И го правят.

- Можеш ли да кажеш имена на “агенти под прикритие” в медиите?

- Ние, в нашите журналистически среди, си ги знаем кои са.

- Що не ги кажеш поименно?

- Щото тоя тип журналисти - “агентите под прикритие” - не могат да бъдат съдени. Докато нас, “обикновените”, ни спукват от дела! Каква е логиката да получаваш заплата от МВР и да бъдеш държан в медиите като “агент под прикритие”? Каква точно работа вършат тези колеги? Може би слухтят как ние работим? А може би работят точно срещу нас?!

“Агентите под прикритие” в медиите са ГОТОВАНКОВЦИ в журналистиката. Често те са ни и началници. Отиват в МВР, сервират им на тепсия информацията, на всичкото отгоре са и на втора заплата там. Чрез службите се върши една гигантска манипулация в медиите, която е много опасна. Не се дава възможност за различното и неудобно мнение.

Като чувам сега от министър Цветанов какви ги е вършил Алексей Петров като “агент под прикритие”, представям си моите колеги “под прикритие” какво са правили и какво продължават да правят...

Едно интервю на Мария ДРУМЕВА




Гласувай:
0



1. анонимен - айде пак опряхме до независимия бг съд
15.03.2010 19:50
“Дел готари” без светлина в края:))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639771
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031