Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 10:46 - Шок за Бекъм - пропуска Мондиал 2010
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0




image



Английският играч на Милан - Дейвид Бекъм е скъсал ахилесово сухожилие и ще бъде извън игра между два и три месеца, информират международните информационни агенции.

Контузията е на левия крак на нападателя и стана по време на мача на Милан срещу Киево, завършил с 1:0 за ""росонерите".  Това значи, че Бекъм най-вероятно няма да успее да стане първият английски футболист, играл на четири световни първенства, защото по всяка вероянтост няма да може да участва на Мондиала в ЮАР.
   
Лекарят на Милан Жан-Пиер Мерсман заяви за италианската "Скай Ти Ви", че днес Бекъм ще замине за Финландия, за да бъде опериран, предаде "Асошиейтед прес".  Малко по-късно лекарят, цитиран от "Сън", заяви: "Световното първенство приключи за Дейвид Бекъм".

Снощи Бекъм първо получи тежък удар в лицето от противников играч, който ще му остави белег от няколко сантиметра, а минути преди да се контузи пропусна сам срещу вратаря да вкара победния гол.
   
Няколко минути преди края на мача англичанинът бе с топката в свободна зона в центъра на полето. Неочаквано спря, явно изпитал силна болка, протегна ръка към лявата си пета и поиска медицинска помощ. Изнесен бе на носилка, със сълзи на очи, след което не се върна в играта. 

Репортер на "Скай Италия" е чул нападателя да стене пред докторите "Счупен е, счупен е", сочейки към своя глезен, твърди още английският "Сън".
   
Новината е много тежка за халфа, тъй като травмата вероятно ще сложи край на международната му кариера, отбелязва още Асошиейтед прес. Бекъм мечтаеше да завърши кариерата си в националния отбор на Англия с нещо запомнящо се. 

Това бе причината да дойде под наем в Милан от Лос Анджелис Галакси за шест месеца. Селекционерът на "трите лъва" Фабио Капело бе заявил на Бекъм, че има шанс да бъде част от 23-та играчи на Англия, само ако играе в сериозно първенство и голям отбор.

Припомняме, че преди 8 години Бекъм почти не пропусна Мондиала в Корея и Япония, след като счупи метатарсалната си костица. При сегашната контузия ще бъде истинско чудо, ако играчът успее да се възстанови до началото на месец юни.

След новината за злощастния инцидент Леонардо, Абате, Зеедорф и останалите играчи на "росонерите" изразиха съчувствието си към Бекъм.

Шокът от контузията е както за Бекъм, така и за английския наставник Капело, който се е обадил на нападателя минути след края на мача, за да го успокои.

"В момента няма никакво удовлетворение от победата, заради болката, която Дейвид изпитва от контузията", заяви вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани.




Тагове:   шок,   мондиал,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648542
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930