Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 09:15 - ДПС наказва кмета на Рибново за ръкостискане с Яне Янев
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Политическият съвет на ДПС в община Гърмен изключи от партията кмета на Рибново Мустафа Абдиков, защото се здрависал с Яне Янев на Трети март. Кметът на Гърмен Ахмед Башев вдига банкет по случай една година от ареста си. По ирония на съдбата той си размени ролята с Алексей Петров, който поръча задържането му в ДАНС.

Наказанието на ДПС над Мустафа Абдиков е идентично с това на Ахмед Башев преди последните местни избори, след като еднолично реши да се яви като независим кандидат и спечели мандата. В случая обаче партията на Доган отлъчи кмета на Рибново, защото на националния празник 3-ти март е посрещнал лидера на РЗС Яне Янев. Той е приел и отправената към него покана за среща с инвеститори в Израел за оказване на икономическа помощ на изоставеното без поминък от години многолюдно родопско село.

Кметът на Рибново е отстранен от ДПС и затова, че е провел няколко срещи с Яне Янев и е приел 5000 лева за реконструкция на двата римски моста, които са подкопани от иманяри и има вероятност да се срутят, тъй като през тях голяма част от местното население с каруци и самарен добитък прибира реколтата си от полската част на Рибново. На заседанието са били отправени закани, че още тази седмица в селото започват протести за свалянето на Мустафа Абдиков и от кметския пост, които звучат несериозно, защото той е избран с гласуване и законът е ясен и категоричен при какви обстоятелства може да стане отстраняването му, но не и с партийно решение на ДПС. За изключването на кмета Абдиков са гласували 13 от присъстващите 16 имащи право на глас членове на общинското ръководство.

Лидерът на РЗС Яне Янев опредили това като първата реална победа  над Доганизацията. Янев заяви, че това, което става в Рибново е знаково за всички етнополитически процеси за последните 20 години. По думите му РЗС ще продължи да се бори за свободата в Родопите,които са поробени вече 20 години от ДПС и Доган и се закани, че няма да спре до тук.

Председателят на местната структура на ДПС в Рибново Джамал Хатип не е взел участие в гласуването. Вместо него е гласувал директорът на училището в селото Феим Иса. След взетото решение за изключването на Абдиков опозицията срещу ДПС в Рибново ще расте. Целта е да се подготви стартът на предизборната кампания на Ахмед Башев за местните избори догодина, като се прочистят неудобните и другомислещи от ДПС. Най-активни в нападките към Абдиков са били председателите на местните съвети в Дебрен и Скребатно Аджар Узунов и Самуил Куйбишев и директорът Феим Иса.

Проправят пътя на Башев към следващия кметски мандат на принципа "Разделяй и владей" бяха коментарите за решението на ДПС. Като пример се посочват разделените села Рибново, Скребатно, Долно Дряново и Огняново. Дошъл е редът и на с. Дебрен, са прогнозите. На заседанието политическият съвет на ДПС в Гърмен е разгледал и списък от 15 членове, които също са предложени за изключване, защото са взели участие в митинга на РЗС в София. Общо 37 души от района са участвали на митинга в София и 15 са били от ДПС, показало партийното разузнаване.

Самият Ахмед Башев утре се закани да отпразнува 1 година от ареста си в ДАНС с концерт в центъра на общината. По ирония на съдбата тогавашният съветник в ДАНС Алексей Петров поръча задържането му, но година по-късно самият той се оказа в ареста. Организатор на мепроприятието е инициативен комитет. Поканени са представители на ДПС на местно, областно и централно ниво, както и хората, които бяха съпричастни и съчувствали на арестуваните от ДАНС. С удоволствие на празничната проява ще присъства основното действащо лице - градоначалникът на Гърмен.

“Аз съм доволен от това, което се случва досега, защото докато мен ме изведоха по пижама, без да ме арестуват и без да ми сложат белезници, някои хора ги тръшнаха на земята. Други пък се разпаднаха тотално. Така че това ми стига като морално удовлетворение”, заяви Ахмед Башев.

На 16 март 2009 г. след шумна акция на ДАНС и нощно нахлуване в домовете им бяха арестувани кметът Башев и учителят по ислям в Рибново Мурат Бошнак. На сутринта двамата бяха пуснати поживо поздраво да се приберат по домовете си. Малко по-късно кметът сподели, че Алексей Петров е пробвал да го вербува да стане таен сътрудник на агенцията, ако иска да няма проблеми. Башев обаче отказал и оттогава проверките срещу него не спрели. За ареста си гърменският кмет обвини лидера на РЗС Яне Янев, който го наклеветил, че съдействал за разпространение на радикален ислямизъм в училищата в общината.


Тагове:   ДПС,   Янев,   наказва,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649442
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930