Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 12:56 - Появи се "скандалната" презентация на майор Благоева за 3 март!
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове:
1




image



Благоева бе обвинена в национализъм, защото "допусната терминологична грешка" и вместо османско владичество написала "турско робство".

От публикуваните материали е видно, че Благоева излага данни от българската историяМайор Благоева преживя тежки моменти

Станаха достояние предполагаемата презентация на майор Даниела Благоева, както и текст, за който се твърди, че е писмото, с което тя официално поднася своите извинения на Турция за презентация си по случай националния празник на 3 март.

Припомняме, че Благоева бе обвинена в национализъм, защото "допусната терминологична грешка" и вместо османско владичество написала "турско робство".

Материалите бяха публикувани на страницата на ВМРО.

Във вторник от организацията се обявиха в подкрепата за майор Благоева, а в сряда бе изпратено писмо до министър Николай Младенов, в което бе изложена молба да изиска обяснение по случая по време на посещението на турския външен министър Ахмет Давутоглу в София.

От публикуваните материали е видно, че Благоева излага данни от българската история, които не би следвало да доведат до каквато и да било форма на наказание спрямо нея.

Майор Благоева обаче преживя тежки моменти, заради позоваването на исторически сведения. При това, мерките срещу българския офицер бяха предприети от българското министерство на отбраната.

В разпространеното извинение Благоева споделя: "Относно презентацията за Националния празник на България (3 март), която беше изпратена до всички вас, искам да ви информирам, че тя не е целяла да навреди на националните чувства или да създаде проблеми между коалиционните партньори тук в Афганистан. Целта на това представяне бе да Ви обясня причината защо българите празнуват този ден.

Аз съм работила в многонационална среда, много пъти и винаги съм се държала с такт и толерантност. И аз получих същото отношение от всички колеги на тези различни народи.

Знам, че идваме от различни народи, с различни традиции и култури и аз напълно зачитам това.

Ние всички сме в един отбор, с една обща цел".

Вижте презентацията и писмото тук



Тагове:   март,   майор,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647701
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930