Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 14:40 - Първанов напуска доброволно президентския пост, избори след година
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 959 Коментари: 3 Гласове:
0






Президентът Георги Първанов се оттегля от поста до края на април. Това било обсъдено късно в сряда вечерта в тесен приятелски кръг. Държавният глава заявил, че ще напусне „Дондуков” 2 и ще обяви курс към предсрочни парламентарни избори.
Сбирката се състояла в Бизнес-клуб - Правец, собственост на Васил Златев, бивш кмет на Правец и баща на бизнесмена Валентин Златев. Самият Валентин Златев съобщил, че вече е подал молба да бъде освободен от шефското място в ЛУКойл-България. Очаквало се само решението на Москва. Златев щял да се включи активно в организационната работа по създаване на новата президентска партия с работно име „За трудова България”. Тя ще провежда лява, социална политика и ще защитава интересите на трудещите се.

На срещата присъствали още Сергей Станишев и Румен Петков от БСП. Бил и шоуменът Слави Трифонов, който пристигнал след записа на предаването за сряда вечер. Именно Трифонов казал, че хоризонтът пред новата формация е открит, а успехът гарантиран, защото партията се създавала в навечерието на големия християнски празник Великден. Това предизвикало усмивки у президента и шефа на кабинета ген. Никола Колев, известен атеист.

Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов” бил натоварен със задачата да подготви Манифеста на „За трудова България”, който да се рапространи чрез медиите на 1 май, международния Ден на труда.
„Ще се борим за чиста и свята република, както ни завеща Апостола. Стига експерименти с царе, турци и бодигардове. Време е за истинска политика в унисон с мечтите на обществото”. Това заявил в кратката си програмна реч Георги Първанов. Той заявил още, че новата формация ще работи неуморно за затопляне на връзките с Русия, Беларус и Украйна. Това е нашето славянско семейство, има идея за създаване на нов икономически съюз, който ще ни даде възможност да ползваме суровини и газ на преференциални цени, а не като тези, които плащат страните от ЕС в момента. Още през 2011-2012 година Москва обещала да ремонтира всичките ни бойни самолети. Армията ни щяла да бъде превъоръжена с нови БМП-3М, десантни катери на въздушни възглавници „Зубър” и ракетни комплекси С-300. Те щели да бъдат издплатени със селскостопанска продукция и вина.

„За трудова България” обаче нямало да проповядва излизане от НАТО. Крачката е направена и връщане назад няма, отсякъл Първанов. Но ще бъдем мост между Изтока и Североатлантическия съюз. Информацията потвърдил Андрей Шабанов, съветник в посолствоно на Русия в София, който присъствал на тайното съвещание. Той допълнил, че около 65 изявени български политически и обществени дейци ще бъдат наградени с медал послучай 65-годишнината от победата над фашистка Германия на 9 май 2010 г. Указът вече бил подписан от президента на РФ Дмитрий Медведев.

Димитър Иванов, издател на в. „Земя” и бивш шеф на 6-и отдел към Шесто управление на ДС, отбелязъл, че е много възможно информацията за новата партия да бъде възприета като първоаприлска шега. Останалите участници обаче му отвърнали, че нещата са прекалено сериозни, за да си прави някой майтап с тях. Те възложили на Иванов да съобщи новината на Съюза на издателите в България и на ръководството на ВАЦ в Есен. Германските собственици на най-големите български всекидневници трябвало да знаят, че бизнесът им у нас ще се развива и занапред без затруднения, в приятелска обстановка.

Групов член на политическата формация от снощи е Съюзът за стопанска инициатива. Той щял да отговаря за икономическата програма на президентската партия. Вече имало готов антикризисен план, който бил алтернативен на този на управляващите. Това докладвали председателят на УС на съюза проф. Борислав Борисов и неговият заместник Теодор Дечев.

Обсъден бил и въпросът дали фирма „Ипон” да продължи да охранява ЛУКойл и преносните тръбопроводи на българска територия. Решение не било взето, тъй като не било ясно дали ще се коалират с ГЕРБ след време или ще отредят на партията на Борисов опозиционна роля. Всички обаче били категорични, че Иван Костов и Волен Сидеров ще бъдат дадени на съд, когато „За трудова България” спечели властта за антибългарска политика.

Избори най-късно през пролетта на 2011 година. Заради кризата ще ги проведем две в едно – парламентарни и за президент, бил категоричен Георги Първанов. Дотогава ще обикаляме страната и ще създаваме местни партийни клубове. Хората трябва да разберат, че сме повече гражданско движение и милеем за техните проблеми.

Но хората не обичат богатите, изразили мнение бизнесмените Георги Гергов и Красимир Гергов в самия край на сбирката.
Българите се прекланят пред богатите, страх ги е от тях и мечтаят да са като тях, реплекирал своите другари Първанов. Нашата идеология ще е всички българи да станат заможни, да има безплатни здравеопазване и образование, както е било преди години, допълнил лидерът на новата формация. Той припомнил, че през април е било и събранието на Оборище, което трябвало да се възприеме като исторически знак.

След сбирката президентът тръгнал бързо към резиденция „Бояна”, за да се готви за днешната пресконференция, посветена на вчерашните дебати в НС около импиийчмънта, който се провали според очакванията.

Записванията за членство в новата партия ще стартират от вторник, 6 април. Всички желаещи могат да се обаждат в президентството, в прессекретариата.image


Тагове:   избори,   напуска,


Гласувай:
0



1. injir - Сериозно - на Първи април...
01.04.2010 14:47
Сериозно - на Първи април...
цитирай
2. jivi93 - Това първоаприлска шега ли е?
01.04.2010 14:50
Но все пак има нещо вярно: "Българите се прекланят пред богатите, страх ги е от тях и мечтаят да са като тях"... :)
цитирай
3. анонимен - Убийствена шега!
07.04.2010 18:48
Браво на автора. Хубава е тази шега. Но в нея има и малко истина - предсрочни избори ще има през 2011 година, а може би още през 2010 г. Зависи от щуротията на Бойко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1645062
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930