Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 14:33 - Румънците клъвнаха на 7 евро на нощ, българите прецакани с по-скъпи оферти
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Българските хотелиери зарибиха румънците със 7 евро за нощ само и самo северните ни съседи да дойдат за Великден в България. А великденските оферти за българи, макар и с намаление, се оказаха двойно по-скъпи от предлаганите на румънците.
С всяка изминала година все повече българи избират да посрещнат големия християнски празник Великден извън дома, подарявайки си кратка ваканция. Така много българи съчетават празничния момент с възможността да си починат и да се докоснат до нови територии, да научат нови неща.

Сред офертите за тазгодишните великденски празници има много и различни предложения, въпреки кризата и безпаричието на българина.

Голяма част от туристическите агенции изоблистват от най-различни оферти за изгодни почивки. Сред предлаганите дестинации са Хървтаска-Дубровник, Корфу, Тасос, Кавала – и други дестинации в съседна Гърция, Турция, а за любителите на по-топли и далечни места са офертите за Тунис - Дубай, Малдивите и дори Мароко и Израел. Разбира се, великденските оферти се различават и по цената – по-близките дестинации са с по-скромни цени, а по-далечните са с по-високите. Най-евтините места за великденски ваканции са близките ни съседки Гърция, Турция и Хърватска и Румъния. От тези сравнително евтини дестинации, най-конкурентни разбира се, са Гърция и Турция, които остават предпочитани от българите по всяко време на годината. Добрите оферти заливат агенциите и дори все още има възможност за включване в избрани оферти за всички онези, които са решили да планират почивката си буквално в последния момент (това са така наречените last minute offers).

image

Една от изгодните дестинации за българите по Великден е Дубровник

Ако например решите да се почерпите за Великден с три или четиридневна екскурзия до Дубровник (с чартърен полет от Варна или София) това ще ви струва между 172 и 224 евро, в зависимост от това дали искате стая с две ( или едно легло) плюс едно допълнително за детето ви. Тази оферта е за престой в тризвезден хотел. Ако, обаче сте сред събралите повечко пари, можете да се поглезите за по-дълго време – 8-9 дни и да решите да посетите Малдивите по Великден, което ще ви струва между 1042 евро и 1830 евро в луксозна стая с две легла за възрастни и деца.

За пътуване до Халкидики с автобус, плащате около 150 евро, 3 нощувки в тризвезден хотели. Тридневна екскурзия до Метеора в Гърция излиза около 100 евро с включен транспорт с луксозен автобус с мини бар и тоалетна, две закуски и две вечери в хотела, плюс български екскурзовод. Няколко дневна екскурзия до Истанбул струва между 90 и 140 евро в зависимост от датата на плащане, а до Охрид най-ниската цена е само 45 евро и пак зависи от датата на плащане. Ако търсите европейска дестинация за няколко дни, особено подходяща е Италия, за която има разнообразни оферти от 300 до към 700 евро, в случай че искате да спите в четири звезден хотел да пътувате със самолет.

Разбира се, сред най-изгодните са великденските почивки в родна България, тъй като редица туроператори и агенции се похвалих с ниски цени, за а привлекат и българи и чужденци. Между 15 и 35 евро варират офертите за ден all inclusive по морето и планинските ни курорти, но това са цените за българи.

В Чепеларе срещу 100 лева, получавате три дни хубав хотел с включена празнична вечеря. В Троян тридневния престой излиза към 120 лева, в Рибарица за пет дни празнична ваканция искат 185 лева, в Банско има хотели, които предлагат 5 дни престой за 95 лева, което е доста сериозно намаление от познатите зимни цени. В Созопол цената на семейна къща за една нощ е 30 лева, а в луксозния курорт Св. Константин и Елена за двудневен престой се плаща 111 лева. Сред по-търсените зимни курорти като Банско, Боровец и Пампорово резервациите били повече от задоволителни още преди Цветница, подобно е положението и с морските ни курорти като Варна, Созопол и Златни пясъци.

Невероятните условия за Великден предлагат българските хотелиери на румънците научихме от Василе Матей, който е собственик на туроператорска фирма в Румъния.

„На изложението за туризъм, което бе преди месец в „Ромекспо” дойдоха управители на почти всички хотели по българското Черноморие. Те предлагаха по 7 евро нощувка в комплекси като Албена и Златни Пясъци”, разказа пред сайта ни Матей. Тази тарифа била валидна, ако се използва периода 2 април-10 май.

Така на практика румънските туристи могат да дойдат в страната ни на много по-изгодни условия, отколкото българите. В Румъния дори се наблюдава тенденция, местните хотели да намаляват цените, заради конкуренцията, идваща от България. От 30 до 50 лева българинът може да нощува в супер луксозна обстановка в красивия планински град Брашов.


Тагове:   нощ,   оферти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647273
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930