Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2010 12:23 - Най-лесната магия за решаване на проблеми
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Сама по себе си думата “магия” предполага възможност за влияние върху плътния свят с помощта на съзнанието, концентрация на волята или въображението. По-просто казано това означава, че вие си въобразявате някаква ситуация, която е желателна за вас, концентрирате своята воля на нея и след известно време откривате, че така, както сте искали, се и получава в действителност.

Това в някакъв смисъл е и определението на магията. И в този смисъл всички ние сме магове: всички ние планираме нашето бъдеще и в много случаи се получава така, както искаме. Може да наречем тази дума “успех”, можем да наречем това с думата “случайност”, но всеки делови човек знае, че ако той положи някакво количество усилия за даден проект, то този проект, дори и с някакви компромиси, ще се състои. Ако вече ние пристъпваме към работата вътрешно равнодушно, ако ние не насочим своята воля към това, с което се занимаваме, то съответно ще се развали. И магията в този смисъл е нужна за реализацията на всяка програма.

Ето така най-голяма магия в този смисъл притежава вътрешното “аз”. Източната философия учи, че целият външен свят е обърнат към нас така, че да ни учи по оптимален начин, да ни възпитава и води по жизнения път в съответствие с тази програма, която има в нашето вътрешно “аз”.

Най-елементарната магия:

Ето един начин да решите свой вътрешен проблем. Формулирахте ли го? А сега да си представим лист хартия, на която сте написали проблема си, да го запечатаме мислено в плик и да го отправим към вътрешното “аз”. В момента, когато пликът с проблема попада до вътрешното “аз”, вие вече няма да осъзнавате този проблем и не трябва. Направете това толкова пъти, колкото е необходимо - изпращайте запечатания плик с вашия проблем в съзнанието си. То само ще разгледа този проблем във вида, както ще го получи, и ще даде реакция на вашето външно “аз” или на външния свят. Каква може да бъде тази реакция? Може би ще се променят външните обстоятелства, може би ще се промени вашата вътрешна реакция на нещо. Това може да се случи още днес или след седмица. Може би ще се променят някои акценти, може би ще се промени само същността на проблема. Единственото, за което молим нашето вътрешно “аз”, това е тези изменения да бъдат съвършено отчетливи, за да се набележи реална стъпка към решаването на този проблем. Може би той няма да се реши изцяло, но нека тази първа стъпка бъде съществена.




Тагове:   магия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640406
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031