Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 09:48 - Ив. Костов: Заличавайте 1/3 от държавните институции!
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Страхът от реформите е голям. Структурите трябва да се намаляват, за да се персонализира отговорността, отсече Костов и посочи, че сега 40 души трябвало да се подпишат, за да се обяви един конкурс.

Най-силният фактор, който може да изведе страната от кризата, е дребният, средният, семейният бизнес, защото той е най-гъвкавата структура, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Ив. Костов. Точно те обаче не били попитани в условия на криза какво да се направи; те не искали парите от данъците им да отиват в нереформираната публична система.

На фона на огромната система от държавни институции (ако погледнете картата им, ще се слисате), една трета от тях спокойно могат да не съществуват - те могат да бъдат слети, функциите им да бъдат прехвърлени върху други, дословно заяви съпредседателят на Синята коалиция. Така се правело в условия на криза. Страхът от тези реформи обаче е много голям, категоричен беше Костов. Оставащите структури трябва да бъдат оптимизирани, предложи още лидерът на тъмносините и посочи като пример гигантска институция като агенция "Митници", откъдето В. Танов съкратил 600 души.

Останали са още десетки дирекции навсякъде, а те не са нужни, структурите трябва да се намаляват, за да се персонализира отговорността, отсече Костов. В противен случаи топката се прехвърля помежду хора с еднакви задължения. 40 души трябвало да се подпишат, за да се обяви един конкурс. Как да се потърси от тях отговорност?, попита той.

Коя реформа тласкат напред по този начин?
, каза още Костов и каза, че се прави опит за спасяване на тази система с нереформираните й части. Това била същата система от времето на Сакскобургготски и на тройната коалиция.В здрвеопазването имало закони, които от 8-9 години не се прилагали, но не се и променяли. Довечера новият министър на здравеопазването бил поканен при сините.

Това не е краят на взаимоотношенията ни с управляващите, но ако няма реформи, няма на какво да сме гарант, заключи Костов и посочи, че Синята коалиция е гарант на реформаторската десница. Той не се бил виждал скоро с Б. Борисов, но се чули за празниците.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1644960
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930