Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 11:04 - Жеков завзе проституцията. Прокурорката Якимова пак била негова.Ченгетата тоже.
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 2314 Коментари: 0 Гласове:
0




image



Източници от ъндърграунда коментираха за afera.bg, че Веско Жеков е овладял мръсния бизнес с проституцията под егидата на полиця и прокуратура. Заедно с него е Петьо Веждата. Двамата са обявили на улицата, че те са хората. Жеков злоупотребявал с името на Николай Чирпанския, и че се е разбрал с него,  въпреки че последният нямал хабер от машинациите на наркобоса.

 

 

Както е печално известно Веско Жеков лежа три дни в затвора, благодарение на благодетелите си прокурорката Стефка Якимова и шефът на ОДП – Варна комисар Митко Димитров. През цялото „мега” доззнание те работиха за да му разчистят територииите, натопявайки със скалъпени показания Иван Славков.

Новият – стар бос на проституцията бил в дъното и на ареста на Близнаците, и така окончателно вече владеел улицата и курвите.

Всичко това се случва пред благосклонния поглед на вътрешния министър Цветан Цветанов, който вероятно след време ще каже пак като за Близнаците, че срещу Жеков е имало разработка от година и половина, на някой я спирал.

В  „мега” процеса от показанията на Близнака пък стана ясно, че „мега” прокурорката Стефка Якимова твърдяла че неин човек е именно Жеков.

Междувременно „мега” процеса днес продължи като пълна гротеска.

Съдият Петър Митев окончателно демонстрира, че е четвъртия прокурор по делото и премина границата на допустимото.

Такъв циркаджилък отдавна не се е набюдавал в съдебна зала.

Очевидно съдията Митев по някакъв начин е зависим от прокурорите, тъй като като йоркширски териер подскача и лапа всяко захарче, което му се подава от тях.

Такъв процес, какъвто се разиграва във Варна е нямало в страната – с такова поголовно потъпкване правата на защитата.

Режисурата на „мега” процеса бе известна още преди започването му, а съдията не бе случайно избран, след височайшо клякане на килимчето от негови шефове в столицата.

Днес при задаване на въпроси от страна на защитата и при поискване веществените доказателства, които са били обект на експертиза за да се каже това ли са обектите на експертиза, искането бе протестирано от прокуратурата и естествено съдия Митев и суфлира, недопускайки предявяване. Как тогава щеше да стане  дали точно това „доказателство” е било намерено, дали то е било изследвано, и дали то е било вьрнато на прокуратурата.няма, не стана ясно. А и не беше необходимо – щом прокуратурата бе казала как трябва да стане, съдията и козируваше по недопустим начин.

Единственото, което можеше да каже пред съда експерта бе дали изготвената експертиза е негова, но не можеше да каже дали вещественото доказателство, което не може да види, е  това, което всъщност е изследвал.

Решено бе веществените доказателства да се предоставят на по-кьсен етап,но тогава пьк нямаше да ги има експертите, за да кажат дали това са изследвали. И се навлезе в параграф 22.

При всяко искане на защитата съдията Митев допуска само тези, за които се е съгласила прокуратурата. Днес защитата напави около 12 искания.  От тях съдията  одобри само две - за призоваване на две поемни лица, и то защото се сьгласиха прокурорите.

Извън съдебната зала коментарите на независими юристи бяха за това, което се случва тук: „Навсякьде, вьв всички районни и окрьжни сьдилища в страната - В Провадия, Момчилград, Смолян, Гоце Делчев, и кьдето се сетите нещата се случват, следвайки хода на правото, само тук пред този сьд и този сьдия е различно.”

 

Afera.bg





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648796
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930