Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 16:52 - Червените искат 5 години затвор за Цветанов, пращат го на прокурор
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Коалиция за България обяви, че има данни за престъпна дейност на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това каза в парламента депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов.

Червените депутати предупредиха, че ще сезират главния прокурор за престъпна дейност на вицепремиера по два члена на Наказателния кодекс – за длъжностно престъпление (чл. 282), за което са предвидени до 5 години затвор, и за съставяне на документи с невярно съдържание (чл.308) – 3 години зад решетките.

Народните представители уточняват, че става дума за 25 договора за Столична община или по-точно на "Топлофикация"-София, сключени само с една фирма по времето, когато Цветанов е зам.-кмет в общината.

Главният прокурор ще бъде сезиран и за документи с невярно съдържание - декларации, нотариални актове и др., свързани с имотното и финансовото му състояния. От Коалиция за България  ще настояват също да се изследват от Борис Велчев всички факти и обстоятелства около имотното и финансово състояние на Цветанов.

Депутатите са принудени да направят това, след като днес парламентът гласува "против" създаването на временна анкетна парламентарна комисия, която да изясни същите факти.

С това свое решение народните представители от Коалиция за България на практика продължават атаката срещу Цветанов, която започна партията на Яне Янев. От парламентарната трибуна Янев днес заяви, че министър Цветанов не е успял да докаже доходите. Той бе категоричен, че Цветан Цветанов се е изплашил от анкетна комисия.

Лидерът на РЗС отправи обвинения и към парламентарния шеф Цецка Цачева, като я обвини в налагане на цензура и оказване на натиск върху медиите, защото ГЕРБ не е приела днешното предложение на БСП дебатите да се предават директно по БНТ и БНР.

От ГЕРБ и Атака веднага направиха връзка между изказванията на Яне Янев и депутатите от БСП.

"Този целият цирк сега се вижда откъде е продиктуван. От хората, които създадоха РЗС и ги ползват като марионетки”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

Той предупреди, че съвсем скоро щели да бъдат изобличени политиците, които са част от Октопода. Именно за това не трябвало да се създава комисия, която да попречи на Цветан Цветанов да се бори с организираната престъпност, смята Велчев.


Тагове:   прокурор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640429
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031