Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 19:11 - Издигат Алексей Петров за вицепрезидент?
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2010 19:12



image


Соченият за лидер на престъпната група “Октопод” Алексей Петров – Трактора може да се намеси и в президентските избори. “Какво ще кажете, ако в състезанието участва кандидат-президентската двойка професорът по социология Елка Тодорова и вице – доц. Алексей Петров, разбира се, ако в закона няма поправка “Петров” – предложението, отправено донякъде и като въпрос, бе изстреляно от журналистката Илиана Беновска на организиран от нея брифинг в “София прес”. Беновска визира предвижданата поправка в закона, която няма да позволи лица, срещу които се водят дела, да се кандидатират на избори.

Беновска е учредител на Движение „Гражданско действие – европейска концепция за икономическа и патриотична алтернатива” – ЕКИПА, което се смята за близко до Алексей Петров. Освен от журналистката, то се представлява от проф. Елка Тодорова от УНСС и Теодор Дечев от Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Представители на Движението редовно посещаваха съдебните заседания при разглеждането на мерките му за неотклонение. Беновска заяви, че най-сетне президентските избори трябва да бъдат състезание на лични качества, а не на партийни креатури.

На въпрос защо е станала учредител на Движение ЕКИПА, Беновска отговори:” Преди половин година премиерът Борисов ни прати запитване някой натиска ли медиите. Тогава му отговорих и сега повтарям отговора си :„Октоподите, г-н Борисов, Октоподите удушават свободното слово. Те винаги са на възлови места във властта като Божков и с парите си развращават всяка власт, като Гергов, г-н министър-председателю. И, последните 20 години, за съжаление, доказват, че Октоподите са вечни, а властта- временна. Сърдечно ви желая успех в борбата с Октоподите във и около властта“.

Мераците на Алексей Петров да се включи в политиката се появиха веднага след излизането му от ареста. В момента Трактора се ползва с политическата подкрепа на РЗС и кръговете около Яне Янев. В края на октомври в единственото си интервю до момента, Алексей Петров заяви, че няма желание, но се налага да влезе в политиката. Той обяви, че няма намерение да създава нова партия, но подкрепя идеите на РЗС за промяна в Конституцията. „Не се интересувам от позиция, а от роли. Аз ще се правя на част от екип, а основното правило при работа в екип е хората да имат роля, а не позиция”, обясни в интервюто Петров.

Движение ЕКИПА се представи с листовки по време на едно от заседанията на съда по мярката за неотклонение на Алексей Петров. В листовките, които са с лика на премиера Бойко Борисов се споменава, че ЕКИПА са “единственото лекарство против заразата Аз”. Името на Петров бе намесено около президентската институция още в края на миналия месец, когато отново в “София прес” експарламентарният секретар на кабинета “Виденов” и бивш шеф в „Мултигруп“ Пламен Николов обяви: “Алексей Петров вече влезе в политиката и то чрез Георги Първанов. Той е човекът, който в деня, когато международни институции ни хвалиха, говори за полицейски сериали”.

Какви са намеренията на т.нар. “Октопод” и дали политическата чалга у нас ще продължи да се развихря с още по-пълна сила до изборите догодина, предстои да видим. Вероятността за диспут между настоящия вицепремиер Цветан Цветанов и “Октопод”-а Алексей Петров по време на президентските избори тогава не е изключена. Днес Цветанов къде на шега, къде на истина каза следното: “Ако приемем шеговито евентуална моя кандидатура за президент, може би ще бъда най-чистият кандидат.”




Тагове:   вицепрезидент,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649140
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930