Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 12:58 - Ядем животни, натъпкани с опасни химикали
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 935 Коментари: 1 Гласове:
1




image


Новите технологии, свързани с отглеждането на животни, са порочни и включват забранените лекарства и стимулатори. Това каза пред „Фокус” Благо Джиев, собственик на птицекомбинат, във връзка разпоредената проверка от земеделския министър Мирослав Найденов за антибиотици и инжектиране на течности в пилешкото.

Той посочи, че обикновено у нас на пилетата им се дава антибиотик само първите четири дни, но това било регламентирано. „Никъде няма в света бройлер, който да се угоява 55 дни, както е тук. В Европа с новите порочни технологии – пилетата се угояват за 30 – 32 дни. Никой там не иска да ми даде рецепта как си хранят пилетата, защото всичко е табу. Това е в Америка, в Бразилия, Китай, където са новите технологии със забранените лекарства и стимулатори“, заяви Джиев.

Според него това е проблем, който тепърва ще се развива. В България също навлезли тези порочни технологии – ежедневно се предлагали храни, с които пилетата надават бързо.

По думите на производителя, всичко, което е направено в последните 20 г., е порочно и ще доведе до здравословни последици за хората след години.

Джиев каза още, че проверките на земеделското министерство няма да дадат резултат срещу порочните практики, свързани с употребата на различни химикали при производството на колбаси. Той даде пример с използването на вещество, което имитира миризмата на пушено месо. В луканките пък се слагало вещество, което кара луканката да узрее за 5-6 дни. По думите му това е много по-вредно от соята, която поне не е опасна за здравето.





Гласувай:
1



1. lisichka - Начетох се и се наслушах на негра...
05.11.2010 13:15
Начетох се и се наслушах на неграмотни пиар акции, без визия за последствията. Това е супер безотговорно да излезеш пред голямата аудитория и да хвърляш обвинения и догадки ей така напосоки. Българинът е умствено мързелив и него с всяка сензация можеш да му привлечеш вниманието . Използването на изрази като "различни химикали"и някакви си вещества, някакви си храни, някакво си вещество наподобяващо мирис на месо , са несериозни. Когато искате да звучите убедително, ще излезете и ще кажете , пилетата се хранят с това и това, с добавка на такова и такова вещество и последствията от това са такива и такива. В салама се слага еди какво си и това е вредно за еди каво си. Сега както разбирам от публикацията , става ясно че соята вече не е вредна , но само до преди седмица се държахте така, сякаш става въпрос за радиоактивни отпадъци в колбасите. От цялата работа печелят медиите и губят производителите, които са единствените хора, които дават някакъв рандеман различен от празни приказки на килограм.
Когато искаш да имаш чиста храна, първо осигуряваш достатъчна екологична суровина , след това забраняваш въобще употребата на някои добавки в държавата ти в тези изделия и чак тогава тръгваш да санкционираш.В цял свят е така. Има Е-та, които в някои страни са забранени за употреба , а в други са разрешени, но това са обосновани с научни разработки изследвания , а не с кухи фрази. Такова несериозно бръщолевене налива вода само в мелницата на медиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639790
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031