Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2010 09:52 - Посланикът на Израел: България е сред мишените на „Ал-Кайда”
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0




image


България не е основната цел на „Ал-Кайда”, но със сигурност е една от мишените, зави посланикът на Израел в София Ноах Гал Гендлер в предаването „Сеизмограф” на бТВ. Поводът за гостуването на дипломата е ескалиралата терористична опасност в Европа и по света в последните седмици.

„Хората на „Ал Кайда” са готови да убият всеки и навсякъде. Не са им нужни причини”, отговори Ноах Гал Гендлер на въпрос дали България е мишена на терористите заради добрите отношения със САЩ и участието на български военни в операцията на НАТО в Афганистан. „Ако могат да започнат тук да развиват терористична дейност, те ще го направят. После ще дойдат извиненията”, категоричен бе той.

Според израелския посланик в момента за терористите не е лесно да действат в Афганистан и Пакистан и отиват на места, където има вакуум. „Сега на мода са Йемен и Сомалия. Вероятно ще останат там още 3-4 години и после ще потърсят друго място”, коментира той. „Когато основният режим в държавата губи контрол, се появяват терористите и започват да действат”, допълни дипломатът, като даде пример със ситуацията в Ивицата Газа, контролирана от радикалната групировка „Хамас”.

Относно подозрителната пратка, адресираната до него, която накара българските пощи да обявят „код червено”, Ноах Гал Гендлер заяви, че тя няма нищо общо с върната от колети-бомби в Атина и по света. „Този феномен за изпращане на пакети не е нещо ново. Преди 40 години наш дипломат получи такъв пакет. От тогава израелските посолства и Израел са много добре подготвени да реагират в такива случаи”, каза още посланикът. По думи те му този тип е „на вълни”, той идва и си отива.

Той оцени високо адекватните действия на българските власти, като подчерта професионалната им работа. Според него най-добрият начин да се избегнат подобри опасности е да се сканира всеки пакет, който влиза в страната. „Това е задължение на държавата. Частните лице не бива да получат пакети, на които не се знае изпращачът. Трябва да бъдат внимателни към пакети, които не очакват да получат”, допълни той.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648731
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930