Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 09:30 - Мъж почина след като яде месо, жена му е в Спешното
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
1



image


55-годишният Васил Калапчийски от Дупница почина след като консумирал месо и вино, съобщи Дарик.

Мъжът умрял още в дома си. Съпругата му Райка, също на 55 години, е в много тежко състояние, съобщават от Спешния център в Дупница.

Трупът е закаран за аутопсия, а съпругата му е настанена в интензивно отделение на дупнишката болница.

Пресаташето на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка заяви, че причината за смъртта ще бъде обявена след аутопсията и изследване на иззетите от жилището храни и напитки. При първоначалния оглед следи от насилие не са установени, съобщи агенция "Фокус".

Засега е сигурно само, че починалият Васил и жена му Райка са яли месо и пили вино, съобщи за Дарик д-р Атанас Дамов от общинската болница.

Аутопсията на Васил Калапчийски ще бъде направена утре, но точни резултати ще има до 20 дни, заяви патоанатомът д-р Димитринка Динкова.

„Не се касае за ритуално отравяне, каквото искаха да го изкарат лекари от общинска болница. Според мен се касае за ботулизъм, това е инфекциозно заболяване, което настъпва след консумация на месо от бомбирали, най-често домашни консерви. Безумната идея на колеги от общинската болница бе да се пращат проби в Националния институт по криминалистика и криминология, за да се изследват за цианкалий или стрихнин. Не става дума за ритуално самоубийство", обясни още д-р Динкова.

"Жената е в тежко състояние. Провежда се интензивно лечение. Очаква се консултант инфекционист, за да се отхвърли версията за ботулиново отравяне и вероятно ще се транспортира в София в токсикологията на Военна болница. Предполага се, че са купували месо от търговска верига в Благоевград. Мъжът е работил в ТЕЦ - Бобов дол и е пазарувал с купони, но месото може да е купено и от друго място", коментира пък д-р Дамов.

Директорът на РВМС - Благоевград д-р Михаил Бащавелов заяви за Дарик, че е информиран за инцидента от централата на търговската верига в столицата. Проверката обаче е затруднена, тъй като за момента не е ясно какъв вид месо е закупено. "На мен ми е чудно, как може от месо от магазин да почине човек, то е почти невъзможно. Трябва да има отрова в него за да почине този мъж", коментира д-р Бащавелов.

Жилището на пострадалите е запечатано. По случая е образувано досъдебно производство в РУП - Дупница.




Тагове:   мъж,   месо,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647759
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930