Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 18:04 - Иван Костов: Борисов е като Живков
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 507 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Иван Костов, наричан от свои и чужди Командира, се учуди на командирското управление, което демонстрирал премиерът Бойко Борисов.

„Виждам парламентът самичък и безпомощен да обсъжда закона за бюджета на страната”, обърна се Костов към депутатите и подчерта, че като министър-председател никога не си е позволявал подобно нещо.

„Къде е правотата на ГЕРБ? Какъв е тоя стил на управление, не мога да разбера? Защо се обезценява всичко около нас? Къде е премиерът да очертае насоките, да каже в името на какво? Това е упадък на парламентаризма”, разпалено пита Костов.

Лидерът на ДСБ даде отговор на въпроса защо премиерът и кабинетът му отсъстват по време на обсъждането на бюджета за 2011 г.

Според него това е следствие на отношението на Бойко Борисов към депутатите като към безделници.

„За първи път от 10 ноември министър-председателят реабилитира предишния комунистически диктатор Тодор Живков. Аз съм сигурен, че за Тодор Живков депутатите са били безделници, които нямат отношение към великите му дела”, добави още Иван Костов.

Той обаче предупреди, че краят на ГЕРБ няма да е като този на бившия комунистически лидер, защото България вече е различна и няма комунистическа диктатура наоколо.

Речта на Костов беше посрещната с бурни ръкопляскания, но най-вече отляво.

Преди това лидерът на БСП Сергей Станишев определи бюджет 2011 като такъв на лъжата. И даде няколко примера като обещанието за административни реформи.

„В света няма административна реформа, която да не води до намаляване на разходите. За администрацията те нарастват със 122 милиона лева”, посочи Станишев.

Той предупреди, че ГЕРБ вкарва хората и държавата в огромна задлъжнялост.

„За догодина предвиждате поне с 2 милиарда увеличаване на дълга. Кой ще плаща – данъкоплатецът?”, каза той.

От ДПС също обясниха аргументите си да гласуват против проектобюджета с това, че той надценява възможностите на българската икономика. Сравнението на Алиосман Имамов: „Авторите на този бюджет се опитват да получат повече мляко, без да се погрижат за кравата”.

Волен Сидеров пък се съсредоточи върху президента. Той цитира Конституцията и посочи, че държавният глава я нарушава, защото в момента, в който се обсъжда бюджетът, Георги Първанов правел партия в НДК.

„Обръщам се към всички юристи в залата. Кажете – нарушава ли сега конституцията господин Първанов, или да?”.
От БСП не отговориха на Сидеров и той реши да ги засегне допълнително.

„Там са и няколко депутати от групата на господин Станишев, въпреки че имаше някакво нареждане те да не присъстват. Освен че нарушава конституцията, той бракониерства. Стреляше по животни, сега вече бракониерства и политически”.

В този тон протекоха дебатите по най-важния закон за следващата година – бюджета за кризисната 2011-а. В крайна сметка той беше приет със 130 гласуваха „за”, 58 „против” и 14 въздържали се.

Синята коалиция гласува „въздържал се“, а БСП вдигна червени листчета с надпис: „Бойко отново не е в час“.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649698
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930