Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 12:04 - Станишев: Ако АБВ е партия, членовете на БСП да избират
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Всеки от БСП е свободен да участва в неправителствени организации, но ако се тръгне към политическа партия, тогава всеки ще трябва да избира. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по повод гражданския проект на президента Георги Първанов.

Естествено е да си партнираме, не само на изборите, най-вече в процеса на формиране на политики - алтернатива се прави чрез политики, с експертния потенциал, отбеляза лидерът на БСП. Той посочи още, че неведнъж кандидати и членове на БСП са били подкрепяни и издигани от инициативни комитети. Имало нещо много ясно общо между позицията на президента и позицията на БСП и това е, че това управление е безпомощно и води страната в задънена улица.

Ще търсим партньори - и политически, и неправителствени, и граждани, които не искат да се развиваме по този модел и в тази посока. Ако АБВ тръгне да се развива в посока политическа партия и проект, тогава всеки ще трябва да избира, подчерта Станишев.

По думите му в последните дни е имало голяма истерия около отношението на БСП и е прочел доста смешни неща, свързани с АБВ. "Всеки от БСП е свободен да участва в неправителствени организации. Но винаги трябва да направи своя ясен политически избор. Това беше ясно заявено вчера и от Ивайло Калфин, и от Стефан Данаилов - аз не съм се съмнявал, че те принадлежат на лявото и на БСП. И те ясно го казаха, както и другите участници от страна на левицата във вчерашната кръгла маса. Недейте да търсите под вола теле", каза Станишев.

Постоянно водим разговори с президента по ситуацията в страната и развитието на политическите процеси - президентът беше заявил, че няма намерение да кани членове от Изпълнителното бюро на БСП, каза още Станишев. Според него гражданският проект не е основание за искане на импийчмънт на президента. Това би означавало, че от 2006 г., когато се формира ГЕРБ, ние не сме имали кмет на столицата, той беше неформален лидер на ГЕРБ, коментира Станишев.



Тагове:   БСП,   партия,   Станишев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639979
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031