Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 11:30 - Юрген Рот: Цветанов ми каза, че Филчев е поръчал убийството на Колев
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1600 Коментари: 5 Гласове:
2




image

"От разговор с министър Цветанов научих, че убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев, и че самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров", казва Юрген Рот. И още едно поръчково убийство изглежда лежи на съвестта на Никола Филчев - това на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Германският журналист е научил от вътрешния министър Цветанов, че и това покушение е било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров. Последният обаче е бягал от темата по време на срещата си с Юрген Рот. "Знаете ли какво ми отговори той? Каза ми, че с Борисов са конкуренти от 25 години - като се започне най-напред от спорта, и че ако питам Борисов, той щял да потвърди. И че когато са били приятели, Борисов винаги е печелил от това. И така в продължение на 15 минути Алексей Петров ми разказваше неща от миналото без изобщо да стигне до нещо съществено. Очевидно съвсем умишлено беше решил да избяга от темата", казва още Рот.

По-нататък германският разследващ журналист разказва, че самият Петров се смятал за жертва на чудовищен заговор, тръгнал от един компромат срещу него, изпратен до прокуратурата и стигнал до западните посолства и медиите. Автор на заговора била ДАНС, която изфабрикувала обвиненията срещу него. "Той ми разказа още, че Иван Костов възложил на ген. Атанас Атанасов да изготви компромат срещу Алексей Петров.

 Тогава Атанасов се срещнал с Петров и двамата заедно написали компромата срещу него. Т.е. Алексей Петров изготвил компромат срещу самия себе си. Можете ли да си представите колко е абсурдно всичко това? След това ген. Атанасов отишъл при Костов, който не останал доволен и настоял в компромата да бъде включено и обвинение за участие в контрабандни канали. Ето с такива абсурдни истории, които нямат нищо общо с логиката, ме занимава Алексей Петров. Те обаче показват как някои хора мислят само в категориите на службите, че в главите си имат само подобни информации и в комбинация с различни дезинформации те се опитват да си спечелят политическо влияние. Това е един от големите проблеми в България", казва германският журналист.

По повод информациите, че Алексей Петров може да се кандидатира за президент догодина Рот казва следното: "Не мога да си представя, че българските избиратели биха постъпили толкова глупаво". "Не смятам Алексей Петров за особено интелигентен, вероятно е бил добър човек от службите по времето на комунизма, но не мога да си представя чак такава глупост - да става президент. Струва ми се дори, че самият Петров не иска това, тъй като това би надхвърлило възможностите му. Не, не мисля, че това ще стане. Но ако бъде подкрепен от определени медии, нищо не е изключено. Не бива да забравяме това", казва в заключение Юрген Рот. /БГНЕС




Тагове:   каза,   Филчев,   Юрген,


Гласувай:
2




1. анонимен - На мен пък Цветанов ми каза,
18.11.2010 18:10
че Бойко може да лети.
цитирай
2. semtomovi - Еййй Тия хора в България Вампирясаха
20.11.2010 05:54
За няколко миризливи пачки са готови да си опетнят името до края на живота им. не мислят какво вършат!!

А този Юрген би ли допуснал български журналисти да дават тон в Германия. Сигурна съм, че ще ги последва съдбата на братята Маркус и Мартин Бот (Ботт) ако сторят като него в разменени роли (вижте блога ми там Мартин Бот ми гостува и е писал и говорил, ще го видите кой е!)
цитирай
3. kontrasti - Здравейте,
21.11.2010 12:25
гн. Ю. Рот е видял една икономическо изгодна за него пролука в неизгодите на нашето правителство и страна, безспорно един остарял мъж който на всяка цена се опитва да насочи вниманието на интернационалната преса върху себе си. Второстепенният му вкус се проявява с това че той се опитва да придаде повърхостна немска нота на леко опрашения ни балкански дух!...
(:–€)
цитирай
4. анонимен - Замесени ли сса Борисов и Цветанов
21.11.2010 22:37
в това убийство?
цитирай
5. kontrasti - №4–
22.11.2010 11:24
когато поставяте въпроси, от които зависи не само репутацията на дадени лица, но и техният цялостен труд до моменталното им развитие като обществени личности, би трябвало изцяло да познавате материята която се опитвате да си обясните. Как се прави политика в една компактна държава като БГ. А именно факта че всеки е свързан с всеки коствено или неприкоствено! Отговорети сам на въпроса който е сравнително неуместен, глупав. Естествено че не!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649464
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930