Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 14:05 - Филчев убил Надежда заради $2 милиона
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
1




image


Това разкрива ексшефът на моряшкия синдикат Пламен Симов; Георгиева била вербувана от Алексей Петров да следи Филчев и да събира компромати срещу него. Ексглавният прокурор пък спретна два дипломатически скандала за час.

Бившият главен прокурор Никола Филчев е убил ямболската адвокатка Надежда Георгиева, защото го записала как иска 2 милиона долара подкуп, пише вестник Монитор. Това сензационно разкри пред „Монитор” бившият шеф на моряшкия синдикат Пламен Симов. Според него Георгиева била вербувана от Алексей Петров да следи Филчев и да събира компромати срещу него. Заради това юристката записвала всичките си разговори с бившия главен прокурор. На един от тях Филчев си искал подкуп от 2 млн. долара, за да спре разследване за незаконната приватизация на дружеството „Океански риболов”. Скандалната сделка е и в основата на убийството на прокурора Николай Колев, обясни още Пламен Симов.

„Николай Колев беше убит по поръчка на Филчев заради готовността му да представи във ВСС документи за присвояване на имущество за близо $300 млн. Филчев не само че не разпореди разследване на сделката, но започна да ме преследва. Дадох цялата документация на Колев и той реши, че ще я внесе във ВСС и ще поиска сваляне на имунитета на Филчев”, разказа още бившият шеф на моряшкия синдикат. Той допълни, че в деня на убийството на Колев двамата са имали среща, която е била записана от барети. СРС-тата може би са ускорили поръчката за убийството на Колев, обясни Симов. Според него заради документите за „Океански риболов” ден след смъртта на прокурора е бил „самоубит” и командосът Владимир Димов, който е бил близък на Колев и е съхранявал част от документите му.

Междувременно само за час Филчев успя да спретне два дипломатически скандала. След като във вторник МВР шефът Цветан Цветанов обяви, че ексобвинител №1 се проверява за поръчителство на убийствата на прокурора Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, вчера Филчев успя да обиколи БНТ, bTV и Нова тв.

В изявленията си Филчев се изкара жертва на американски заговор, като обвини Цветанов, че изпълнявал сценарий. На въпрос защо мисли така, изтърси: „Неведнъж служители на това посолство са се опитвали да ме злепоставят.” След това пък на въпрос за злополучно приключилия му посланически мандат в Казахстан заяви: „Това е традиционно място за заточение в Азия.” Допълни обаче, че приел дипломатическия пост, защото за него тази позиция била „висока чест”. Филчев изкара в азиатската държава малко повече от 2 години и в крайна сметка мандатът му бе прекратен по негово желание. Престоят му там пък бе свързан с поредица скандали, тъй като изчезваше от мисията без обяснения и позволение. „Нашата страна не дирижира никаква кампания срещу бившия главен прокурор.

От вас очакваме да видим всички факти свързани с Филчев”, категоричен беше американският посланик Джеймс Уорлик. МВР шефът Цветан Цветанов пък подчерта, че обявената от него връзка между двете убийства и Никола Филчев е една от хипотезите, по които се работи. „Просто проверяваме възможните версии. В противен случай в обществото остава усещането, че правоохранителната система не работи достатъчно”, подчерта вътрешният министър. Цветанов посочи, че за това се изисква политическа воля, каквато кабинетът има. (Монитор).


Тагове:   надежда,   Филчев,   милиона,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639718
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031