Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 09:09 - Съседи дебнат крадем ли парно
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Нови съседски войни започват заради парното. Причината са промени в закона за енергетиката, които депутатите в момента подготвят. Според тях кражбата на парно става престъпление. А то ще се разкрива не само от "Топлофикация", а и от хората, предаде АСН.

За целта съседите ще могат да влизат в чужди домове, за които имат съмнения, че се отопляват незаконно. "Внезапните" проверки в чуждите къщи ще стават с разрешение на домоуправителя. За целта той ще трябва да свиква събрание по закона за етажната собственост, на което да получи съгласие за проверката от всички живеещи във входа. Когато това стане, трима комшии, домоуправителят и представител на "Топлофикация" ще влизат в апартамента на заподозрения в кражба, за да видят дали той наистина си е пуснал незаконно парното.

Представителите на "Топлофикация" няма да са инкасатори, които отчитат уреди, а експерти от Инспектората на дружеството. Промените в закона предвиждат специалните отдели към топлофикациите да бъдат създадени до месец след приемането на корекциите. Освен това дружествата ще използват специални уреди с инфрачервени лъчи, които с военна точност от разстояние ще показват излъчва ли се топлина от апартамента и откъде точно идва тя. Уредите дори ще могат да изчисляват от колко време помещението се топли и какъв е източникът на топлината.

Предлаганите промени в закона за енергетиката предизвикаха бурни дебати в специалната комисия, която го изготвя в парламента. "При положение че кражбата на топлинна енергия се инкриминира, влизането на домоуправителя в частната собственост вече ще е позволено, защото тук става въпрос за престъпление. Все едно някой да открадне вещ от чужд дом и вие да не реагирате", коментира Валентин Николов от ГЕРБ, който участва в написването на новите правила. От опозицията пък веднага коментираха, че новите правила приличат на народен съд и съседските войни са предвещани. "Това ще създаде хаос, а не ред в блоковете", отсякоха в един глас червените депутати от комисията.




Тагове:   парно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649272
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930