Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 14:16 - Уроди, наричащи се лекари, превърнаха професията си в печатарство…
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
3




image


„Ще ни отговори ли някой по кой стандарт бе лекувана дъщеря ни и защо все още няма наказан или отстранен лекар. Уроди, наричащи себе си лекари, превърнали професията си в печатарство“ – с тези думи още една почернена българска майка, загубила детето си се обърна този път към  министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

13-годишната Диана,  е поредната жертва на немарливостта, която вече се разпознава по физиономиите на тези лекари, в чиито глави шумът на банкнотите, e преди болния. Но в случая на Диана става въпрос не само за лошо отношeние, но и за некадърност.  Само за 33 часа хоспитализация в МБАЛ – Бургас, тийнеджърката губи живота си, защото не й е обърнато внимание, разказва в писмо до „24 часа“ майката Станка Иванова. Диагноза няма! По-лошото е, че

image

13-годишната Диана, лека й пръст (Сн: "24-часа")

никой не си прави труда да се погриже за това дете. Единственото, което майката разбира е, че детето има течност в перикарда около 450 мл, но оттам насетне продължение няма. Детето е поставено на монитор, за да бъде следен сърдечният ритъм, за който всъщност нито един лекар не се  вясва да проверява какво става с „пациентката в интензивното“. След смъртта на Диана, специалистите  кардиолози, естествено не от същата болница, са категорични, че са били лекувани симптомите, но не и самото заболяване.

Трагедията на семейство Иванови от Бургас е като тази на десетки български

семейства imageзагубили дете, близък, приятел. За тях започнахме да четем почти всеки ден. Не само, че случаите на лекарски непукизъм станаха все повече, но досега няма наказан лекар със заслужена присъда - затвор! Няма отнемане на лекарски правa и отстраняване, а какво остава да ги видим зад решетките?!

В крайна сметка, кой може да отговори от къде идва  причината да се стигне дотам хората да „чукат на дърво“ да не им се случва същата съдба- в лекарите или в системата на управление на здравеопазването? Ясно е, че реформа е нужна. Ясно е обаче, че пари за реформа няма и няма и да има в близките години! Има ли комисия в държавата, която да разследва подобни случаи? Има, но до колко обективна е тя? Без коментар!

 

 




Тагове:   наричащи,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647175
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930