Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 11:05 - Б. Борисов: Да ти отнемат визата, значи "Добър ден" не искат да ти кажат
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Не съм зарадван заради шамара към БСП, защото това говори зле за държавата. Колкото по-стабилна и с най-ниски данъци страни става България, толкова повече се правят опити за забавяне на нейното темпо, каза премиерът.

Опитвам се да не обръщам много внимание на това, което става; толкова много неща, за които се говори, като влязат в съда заради липсата на 1-2 брънки, не издържат, обяви по БНТ премиерът Бойко Борисов и даде пример с делото срещу Ст. Софиянски. Той бил изненадан повече от случилото се с визата на Румен Петков, но не бил зарадван заради шамара към БСП, защото това говорело зле за държавата.  Когато основни фигури биват по такъв начин публично зашлевени, това не говори добре за нас като цяло, поясни той, защото думата на Вашингтон и Брюксел били много важни. Да ти отнемат визата, значи не искат "Добър ден" да ти кажат, каза премиерът.

В МВР по времето, когато бях там, вътрешният министър нямаше виза за САЩ, сега те отново отнемат на бивш вътрешен министър, напомни той.

Колкото по-стабилна и с най-ниски данъци страни става България, толкова повече се откроява тя в Европа; там всеки гледа и лобира за своята държава; когато някоя друга върви по-добре, се правят опити за забавяне на нейното темпо, предположи Борисов. Правим усилия да излезем от общия пакет с Румъния за Шенген, каза премиерът и напомни, че имаме подкрепата на Германия и лично на президента Саркози. Ако има някакво забавяне, то е чисто политическо.

Как като си преподавал политикономия на социализма и си писал статия по тая тема в "Работническо дело", сега пишеш писма до ЕНП за моите думи за Т. Живков, отсече премиерът и каза, че нямало да влиза в игрите на Костов и М. Димитров, за това, че познавал бившия диктатор от 90-те години.

Изключителна спекулация е това с имотите на БАН. Имотите й никой по някакъв начин няма да ги пипа, освен тази структура, наречена ръководство на БАН, защото досега тя не ги е стопанисвала добре. Те ще си останат там, където са и ще се разпореждат само от БАН, зарече се премиерът и добави, че това са целенасочени действия. Шапката ще си стои за контрол, но ще има контрол и в парламента, а работещите институти ще си работят, но финансистите ще се разделят от науката.

Накрая Борисов отказа да коментира отношението си към Цветанов и Танов
, защото не бивало да се правят квалификации, когато изпълняваш определена функция в държавата, защото това можело да бъде използвано от адвокатите в някой от процесите.


Тагове:   ден,   отнемат,   кажат,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639667
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031