Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 11:14 - “Фантом” отложи дело срещу СЕМ и Анкова
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.11.2010 11:14



image


С фал старт започна днес делото срещу СЕМ, което заведе Сватлана Божилова след конкурса за генерален директор на БНТ, спечелен от Вяра Анкова.

Причина за отлагането му бе неявяването на Емилия Стоева, призована от съда като свидетел по делото по настояване на адвокатите на медийния регулатор. Според магистратите тя също има правен интерес, предвид обстоятелството, че е била сред кандидатите за шеф на националната телевизия, макар да не е била допусната до състезанието.

Пред Frognews.bg Люба Кулезич, свидетел и заинтересована страна по делото, обясни, че едва днес са разбрали, че освен нея, Радко Чолаков и Светлана Божилова, която е жалбоподавател, правен интерес имала и Емилия Стоева. Тази жена, която тя никога не е виждала през живота си, изчезнала като някакъв фантом още преди конкурса, а сега никой не може да открие нейния актуален адрес и телефон, за да бъде призована като свидетел.

“Смятам, че СЕМ се опитва да инициира процедурна хватка, която да отложи делото. Защото жалбата на Светлана Божилова се базира на много интересни факти за процедурни нарушения при провеждането на състезанието за генерален директор на БНТ. Те са толкова сериозни, че очевидно в СЕМ са силно притеснени и правят всичко възможно да протакат делото с процедурни хватки, да го мотаят”, казва Кулезич.

Адвокатите на Светлана Божилова се опитаха да оспорят необходимостта от явяването на Емилия Стоева. Основният им аргумент е, че не виждат наличие на правен интерес, тъй като същата не е била допусната да състезанието поради това, че не е отговаряла на онзи член в закона, който изисква 5 години стаж в националната телевизия.

На днешното заседание не се яви и Вяра Анкова, също заинтересована страна по делото, която по вина на съда не е била призована, вероятно също по информация, подадена от юристите на СЕМ.

При тези обстоятелства съдебният състав, с председател Ваня Анчева, прецени, че не може да бъде даден ход на делото. То бе отложено за 14 декември т.г., когато ще бъде разгледана по същество молбата на Светлана Божилова.

С това свое решение магистратите показаха червен картон на СЕМ, който очевидно се е надявал делото да бъде протакано и отлагано във времето.

Припомняме, че Светлана Божилова, медиен експерт и кандидат за шеф на БНТ, даде на съд Вяра Анкова и СЕМ, уличавайки ги в лъжа и погазване на закона.

В жалбата, внесена от нея във Върховния административен съд, Божилова настова да бъде обявен за нищожен и незаконен проведеният от СЕМ конкурс за директор на БНТ.


Тагове:   дело,   отложи,   “фантом”,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640345
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031