Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 11:34 - М. Спасов: Скандалът ще приключи, ако Цветанов каже кои фирми е консултирал
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Цветанов като Бисмарк пуска димни завеси; няма визия за реформа в МВР - там мечтата на един нисшестоящ полицай е да излезе на улицата с палката, а на висшестоящ - след като го пенсионират, да отиде да работи за някой от олигарсите, обясни Спасов.

Не може непрестанно да се излиза от мъглата на слухологията
и да не се работи с конкретни факти, както прави г-н Цветанов, обяви по НТВ Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ и председател на парламентарната комисия по сигурност. Политическата воля се доказва с факти и резултати, настоя той.

Тези скандали възникват отново след като министър Цветанов пръв даде тон, след като тръгна информацията за имотите му. Още тогава той каза, че бил приготвил цял коктейл от акции, с които до Нова година ще докаже на обществото, че е чист и работи, добави Спасов и го сравни с Бисмарк, който също пускал димни завеси, за да не се виждат истинските му действия.

Сега депутатите искат да се харчат средства и да се правят нови и нови комисии. А ето какво пишело в докладната записка от Петко Сертов до комисията, която Спасов изчете: В началото на декември 2006 г. възникнало сериозно напрежение между групировките. Информацията била докладвана на тогавашния главен секретар Илия Илиев и за да не се дискредитира България в навечерие на членството й в ЕС, министър Р. Петков осъществил среща между представители на групировките, за да ги профилактира и да се избегнат сблъсъци между тях; взели се мерки за неутрализиране на групите и за разширяване на информацията. Има две странни неща, напомни Спасов - първо, че служител на НСС е докладвал на министъра какво се е случило на среща, на която сам той е присъствал и второ - липсата на дата и входящ номер на тази докладна. Така човек добивал впечатление, че тази докладна трябвало да замести липсващите СРС-та. Р. Петков тогава отказал да даде детайли, но казал, че СРС-тата били унищожени, без да бъдат заместени от веществена информация, защото никой не се интересувал от нея. Защо министърът се е срещал с тези хора, вместо да ги арестува, попита Спасов.

Сегашният министър няма никаква визия за реформа, констатира Спасов. Цветанов сам казал, че няма да прави реформи и съкращения в МВР, на тези 30 хиляди чантаджии, които само говорели, а не правели нищо. Самите служители в МВР били в много неблагоприятно положение - поради мизерията били неефективни. Мечтата на един нисшестоящ полицай е да излезе на улицата с палката, а на висшестоящ - след като го пенсионират, да отиде да работи за някой от олигарсите, обясни Спасов.

Пътят да бъде затворен поне този скандал е Цветанов да обясни кои фирми е консултирал за своите доходи, каза Спасов.

Frognews.bg


Тагове:   каже,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649035
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930