Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 17:50 - Изпратиха с аплодисменти Андрей Баташов
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1793 Коментари: 1 Гласове:
2




image


Стотици близки, приятели и колеги казаха последно сбогом на актьора Андрей Баташов на Андреевден. На поклонението в Народния театър дойдоха политици и почитатели на един от най-ярките таланти на българския театър. Колегите му актьори изпратиха Баташов с аплодисменти.

Актьорите Аня Пенчева, Димитър Рачков, Георги Мамалев, Светослав Пеев, Валентин Танев, Теодора Духовникова, Силвия Лулчева, и режисьорите Андрей Слабаков, Евгени Михайлов и проф. Здравко Митков бяха само малка част от колегите му, които дойдоха на поклонението.

В една гримьорна сме, нещата са му там. Жалко, много e тъжно, каза Георги Мамалев.

„Той наистина носеше в себе си харизмата на звездата. Това е много трудно да бъде държано, да бъде понесено, още повече, че той самият имаше изключителни изисквания към себе си. Тази емоционална нагласа в него - да бъде много добър, много трудно се издържа на това. Може би сега може да разберете колко е трудна актьорската професия", каза колегата му Валентин Танев.

Андрей Баташов е един от малкото хора, които съчетават голям талант и силен характер, каза проф. Здравко Митков.

Познаваме се от дълги години и сме приятели. Имаше идеи да прави моноспектакли, каза режисьорът Слабаков. Ще го запомня като мой приятел, готин и кадърен артист, добави той.

image

Да се простят с Баташов дойдоха бившите министри от НДВС Милен Велчев, Николай Василев и Соломон Паси. Съболезнования на близките на Баташов изказаха и колегите му от НДСВ Пламен Константинов, Огнян Герджиков, Пламен Моллов, Анелия Мингова, Нонка Матова.

„Андрей беше забележителен артист и много приятен човек. Впечатляващо, заразно позитивен.”, каза Соломон Паси. „Малко удовлетворение е това, че във века на електрониката и всички негови роли остават запечатани и ще могат да бъдат пресъздавани за поколенията”, добави бившият външен министър.

Много ми е мъчно, дано има мир и покой. Ще го помним, защото той заслужава, каза Анелия Мингова.

Червените депутати Румен Петков, Младен Червеняков, Михаил Миков, Стефан Данаилов, също търпеливо чакаха на огромната опашка от желаещи да се простят с Баташов. На поклонението дойдоха председателят на парламента Цецка Цачева и министърът на културата Вежди Рашидов.

„Тъжното е, че започнахме да изпращаме талантливи и много млади хора. Аз ще го запомня като всички останали - ще го запомня като един прекрасен български актьор. Един човек, който е много необходим на сцената и за съжаление като че ли българската сцена по мъничко обеднява в такива случаи", каза Вежди Рашидов.

Ще го помня с усмивката му, с аристрократичнато му присъствие, каза шефката на парламента Цецка Цачева. Баташов е символ на съвременния български театър, добави тя.

image


Андрей го следя от студентските години, каза бившият министър на културата Стефан Данаилов и добави: „Те бяха много силен курс, аз много се впечатлих от изяществото, което имаше това момче. Винаги съм го чувствал като мой приятел, въпреки дистанцията на възрастта.” За съжаление той няма много роли в киното, но в театъра Андрей намери своето място, каза още Данаилов. Не мога да приема това, че само на 45 години - така да се каже във времето, в което един актьор като него с всичките умения, таланта, професионализъм можеше да почне да прави големи неща, големи роли на сцените на българските театри, така си отиде. Надявам се, че в душите на много хора и в съзнанието ще останат само едни добри спомени от Андрей Баташов, каза още червеният депутат.

Съжалявам, че ударите на съдбата са толкова безпощадни, каза бившия лидер на партия Български бизнес блок Жорж Ганчев. Ще го запомня с руската голяма душа, добави той и сподели, че Баташов щял да участва в негов филм за спасяването на евреите.

image

Да кажат последно сбогом на Андрей Баташов в Народния театър дойдоха и певците Васил Найденов, Георги Христов, Илия Луков, Веселин Маринов, както и стотици почитатели на актьора.

Поклон пред паметта му!



Гласувай:
2



1. анонимен - Вечная память!
30.11.2010 17:59
Вечная память!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647354
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930