Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 09:12 - Карбовски иска 3 бона за лекция, Крумова зарибява с курс менте
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 481 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Телевизионни журналисти у нас са искали яки суми, за да изнесат лекции пред студенти.

Мълвата, която обикаля коридорите на Университета за национално и световно стопанство в София, не подмина и „Торнадо”. Известните журналисти, който са се пазарили за хонорари, според студентите са Венелин Петков и Мартин Карбовски. Друга позната персона от малкия екран пък - Лора Крумова също е вършала из университетите, за да набира кадри за обучение в съмнителен курс по журналистика.

Източници твърдят, че Венелин Петков е искал 300 лв. за публична лекция пред студенти по журналистика в УНСС
. Новинарят обяснявал, че такъв е принципът при изнасянето на беседи от преподавателската скамейка.

Мартин Карбовски
пък, който наскоро грабна наградата „Черноризец Храбър” и проповядва от екрана етика и морал на килограми се е полакомил десеторно – 3000 лв. Това уж му била цената за да застене пред бъдещите си колеги от университетската скамейка. От Катедрата „Медии и обществени комуникации” в УНСС, потвърдиха, че са водени разговори с Карбовски, но деликатно отрекоха темата за пари. Преговорите с водещия на „Отечествен фронт” продължавали, а в университета се надяват, че той все пак ще им гостува.

image
Лора Крумова

В учебното заведение няколко пъти е засечен и бившият кадър на Нова телевизия Лора Крумова. Тя набирала кадри за обучение в журналистически курс. Първоначално проектът се е финансирал чрез ваучери по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013г. към Агенцията по заетостта. Нямало за всички, а само за работещите с трудов договор. Заявките за участие пък са се изпращали на имейл оставен от Лора Крумова. На електронната поща желаещите получавали две декларации – едната се е попълвала от работодателя, а другата - от студента. След това трябвало да се внесат в Бюрото по труда, а от там в замяна давали ваучер за обучение. Заедно с декларациите се получавала и информация за срока, след който кандидатът може да си подаде документите. Ексводещата на Нова уточнила, че лектори ще бъдат известни журналисти от трите национални телевизии.

При визитите си в УНСС Крумова била в компанията на бившата си колежка Галя Щърбева. След това сама обаче е оферирала бъдещите журналисти да посещават лекциите й срещу скромните 200 лева. В замяна щели да черпят от знанията и опита им един работен ден. Мераклия да се посвети в тайните на журналистиката разказа, че всички опити да се включи в начинанието на блондинката са се оказали неуспешни. Въпреки уверенията на Крумова, курсът и лекциите се провалили заради усложнени условия и неясни принципи за провеждането му.


Тагове:   курс,   лекция,   менте,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1646967
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930