Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 18:37 - Театър "Възраждане" даде заявка за бестселър
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове:
1




image


Харесвам сериала, обожавам пиесата!

С тези думи искам да започна коментара на това, което ми представи вчера трупата артисти от театър „Възраждане”. Рядко ми се случва да бъда възхитена от нещо на сцената у нас, но „Ало, ало!” сложи край на разочарованията и апатията. Толкова много ме заплени играта на Свежен Младенов, Мира Върбанова, Ивет Радулова, Надя Конакчиева, Анатоли Лазаров, Петър Лъджев, Георги Златарев и Даниел Цочев, че ми се прииска всичко видяно да се превъплъти само в една от сериите на сериала, които тепърва предстоят. Истината е, че закопнях за нещо в стил „Бар наздраве” – сериал, който да се прави на живо и то не някъде другаде, а на малката и кокетна сцена на театър „Възраждане”. Така ми се иска и сега! Часове след постановката, когато вече афектът от видяното трябва да загуби своята сила - аз не искам да ме напуска!


imageСнощи, 30 ноември, Робърт Янакиев постави началото на един бестселър у нас. В това съм напълно уверена. Рядко се присъства на постановка, която ще бъде играна години наред. Пиесата „Ало, ало!” заслужава да бъде играна не просто, защото сериалът е сред най-продаваните в света, а защото българската версия на пиесата е изпълнена със свой дух и потенциал.

Действието се развива в малкото френско градче Нувийон. А персонажите запленяват с очарованието и смеха, който провокират.

„Английският хумор с „френски акцент”, неочакваните обрати и странните характери, любимите образи, познати ни и от телевизионния сериал ме привлякоха със страшна сила. Не може да не ги заобичаш”, споделя режисьорът Робърт Янакиев.

Ако декември може да бъде определен като месец на влюбването, то сезонът бе открит вчера!
Няма как да не се влюбите в Рене (Свежен Младенов). Той е разкъсван драматично от толкова много проблеми! Бурното време на Втората световна война, Гестапо, френската съпротива, картината на Мадоната с големите бомби, любвеобвилната му и „с глас на славей” Едит (Мира Върбанова), както и невъзможните за преодоляване Мими и Ивет, изиграни от прелестните и крехки актриси Филипа Балдева и Ивет Лалова.

Погледът хваща и младият артист Петър Лъджев, който макар да е влюбен от дете в тв водещата Гала, все пак не е на нейната възраст, а това дава шанс на много млади дами... В пиесата „Ало, ало!” симпатягата се превъплътява в образа на италианския капитан Алберто Берторели, а както знаем италианците умеят да завладяват женското сърце със силата на италианската реч и напереността си.

Георги Златарев също е част от любовния декемврийски сезон. В образа на хер Флик и в къси панталонки, разкриващи атлетично тяло, Хельга (Донка Аврамова) няма основания да се преструва, че го прави насила!

Колкото до 30-годишния Анатоли Лазаров, влязъл блестящо в ролята на полковника, то той категорично потвърждава твърдението, че една жена е способна да загуби ума си застаряващ и оплешевял мъж не заради външния му вид, а заради чувството му за хумор и самоирония.

Не пропускайте да отидете на пиесата „Ало, ало!”. Ще си направите подарък, за който няма да съжалявате!


Тагове:   даде,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648429
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930