Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 15:20 - Найденов: Само Бог знае какво е правила Калина
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1300 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


Бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС. Това каза за Дарик радио министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Илиева е изпращала писма пряко до ОЛАФ за проверки на кандидати по Програмата за развитие на селските райони, без да е уведомявала за това съответните контролни орг


Едва след като Калина Илиева бе отстранена от поста изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” в началото на октомври, бе назначена проверка на нейната работа.

“Ние сега разбираме стотиците сигнали, които тя е подала към различни институции. Разбирате, че тези сигнали се проверяват или са проверявани, или ще се проверяват. Вижте колко е абсурдно, тя пише сигнал срещу еди-кой си бенефициент, български производител на ОЛАФ, в същото време тя е най-големият… То излиза, че крадецът вика “Дръжте крадеца“. Имаме наистина над 400 и-мейла, изпратени към Брюксел, към ОЛАФ, не знам колко сигнали има изпратени към българската прокуратура, ДАНС и не знам още какво. Бог знае какво е пускала и какво е правила”, каза министърът на земеделието.

Министър Найденов не коментира какви ще бъдат евентуалните последици за фонда, ако се окаже, че сигналите на Калина Илиева са фалшиви.

Той обясни, че не може да коментира и оставката като шеф на столичната пожарна на бащата на Илиева - комисар Иван Илиев. На въпрос ще следват ли оставки и в Държавен фонд „Земеделие” Мирослав Найденов отговори:
“Не е заблуден Управителният съвет на Фонд “Земеделие“. Заблудата е станала в Министерството на образованието. Тя е подала документи и е кандидатствала във фонд “Земеделие” с документ, издаден от българското министерство на образованието, носещ подписа, аз съм го виждал лично, на бившия министър Даниел Вълчев”, каза министър Найденов.

Калина Илиева е назначена като експерт към фонда от тогавашния му шеф Димитър Тадаръков.


Тагове:   Бог,   Калина,   Какво,


Гласувай:
3



1. анонимен - миро
02.12.2010 17:27
А бе тази хубавица ,на българска работа ли е била назначена,България ли да обслужва и защитава или ОЛАФ. И как така ,ще е правила,каквото си иска? Била ли е подчинена на някого в тази държава,който е трябвало да контролира работата й,или е била н-к сама на себе си-едноличен ! Еб.ти държавата. Всеки да прави каквото си поиска. Мене ми се струват смешни и наивни приказките на М. Найденов.
цитирай
2. анонимен - kalina,kalina...
03.12.2010 02:43
kalina,kalina kakvi si gi svarshila.az se 4udia zasho v 4ujbina me gledaha podozritelno.ot mafioti,kradci,izmamnici,a sega i falshiva diploma za obrazovanie to ne ostana dobro ime za ostanalite.jalko za nas,za decata ni,koito u4at i rabotiat po 4esten nacin.na vsiakade nie nosim ineto"bulgarin"i ot takiva kato tebe da se sramuvame da kajem ot kade sme'.sram.kak she se opravi nashata darjava kato ima rakovoditeli s falshivi diplomi?bog da pasi bulgaria

цитирай
3. анонимен - мин.М.НАЙДЕНОВ , ГОВОРИ ОТКРОВЕННИ ГЛУПОСТИ....
04.12.2010 14:35
КОЙ ДРУГ ,АКО НЕ САМИЯТ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО , ДА ОТГОВАРЯ ЗА СВОИТЕ
ПОДЧИНЕНИ И СЛУЖИТЕЛИ, В ПОДОПЕЧНОТО МУ МИНИСТЕРСТВО???!

АКО НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВАРЯ....ДА СИ ХОДИ....!
МИНИСТЕРСТВОТО ,НЯМА ДА ПРОПАДНЕ--ТОЙ ,ОПРЕДЕЛЕНО НЯМА ДА Е ПЪРВИЯ НЕВЕЖА В НЕГО!
цитирай
4. анонимен - Средната месечна заплата на "експерта" Калина Илиева във Фонд земеделие е 4 615 лева
05.12.2010 20:06
http://borsi.blog.bg/politika/2010/12/05/srednata-mesechna-zaplata-na-quot-eksperta-quot-kalina-iliev.645937
цитирай
5. анонимен - А Аз имам и още един въпрос: Ами ако, ...
06.12.2010 23:28
А Аз имам и още един въпрос: Ами ако, чисто хипотетично, някаква част от сигналите, макар и предадени не по надлежния реда, се окажат верни? Тогава? Какво ще се прави?
Добре! Случая "Калинка" очевидно е издънка на управлението и то не единствена, но ако по - голямата издънка е самата системата... Няма ли най - после да приключим с тези разпределения и преразпределения и да се заемат ( юнаците ) със създаването на една наистина СВОБОДНА ИКОНОМИКА!? - Ама май не ги урежда?
Вся власть Европейскаму Совета!
А в селското стопанство - за тариката - джип, а за ахмака, `дет работи - недохранен кон и плуг!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639953
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031