Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2010 13:58 - Лечков ще съди държавата в Страсбург
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 339 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Кметът на Сливен Йордан Лечков ще заведе иск срещу държавата. Пред журналисти Лечков каза, че ще внесе два иска в Страсбург – от името на кметската администрация и от свое собствено име.

Искът от общината ще бъде заради проблема със водния цикъл на Сливен. Кметът припомни, че още през февруари е подаден сигнал за измама със средствата по проекта. В измамата били замесени фирмата-изпълнител и надзорът.

През юни от Столична полиция и ДАНС след проверка са изказали мнение, че трябва да бъде образувано дознание. Такова и до момента няма. От собствено име кметът завежда иск срещу държавата за това, че с решения на Окръжния съд е отстранен неправомерно за срок от 47 дни, предаде Фокус.

По този начин Йордан Лечков е бил лишен от конституционното си право на труд. Йордан Лечков бе възмутен, заради намесата на Прокуратурата в делата на общината. В петък сливенският кмет е разговарял с Петко Николов, председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Николов му е съобщил, че Прокуратурата е разпоредила процедурата по избор на нов изпълнител на водния цикъл на Сливен да бъде обявена за незаконосъобразна, заради липсата на запетая пред името на заместника на Йордан Лечков, Нели Енергиева.

По-късно Върховният административен съд (ВАС) отмени решението на КЗК. „Заради тази кампания общината бе лишена пет месеца от възможността да работи по водния цикъл. Прокуратурата обаче не носи никаква отговорност за това, че се меси в работата на друга държавна институция”, коментира Йордан Лечков.

Той попита, ако спечели делата в Страсбург с какви пари ще бъдат изплатени исковете. „С парите на българските граждани, а това означава, че заради действията на един човек ще плащаме всички ние”, каза Лечков. За решението да съди държавата е уведомен главният прокурор. Искът ще бъде внесен в Страсбург, след като бъде уведомен и премиерът.




Тагове:   Страсбург,   Лечков,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649369
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930