Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2010 13:51 - Социолог: Човешкият живот не струва нищо в България
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Лекарите са изключително настроени срещу медиите заради историята с починалото новородено в горнооряховската болница. Заговори се за политизиране и полицейщина, предаде бТВ.

„Когато грозна истина лъсне за нас, сме склонни да прехвърляме вината на някой друг. Последните случаи – и случая с депутатите и скъпите подаръци и Калина Илиева, показват, че всичко зависи от едни човешки решения и липса на човешко достойнство”, коментира в студиото на „Тази сутрин” социологът Мира Радева. Андрей Райчев посочи, че лекарското съсловие е смъртно обидено.

Има ли убийство или няма?

Изключително сложен заплетен случай, който не може да се разследва нито в телевизионното студио, нито в парламента, а трябва да се разследва от прокурори, съдии и т.н. ”, каза Райчев.

„Вместо това излиза вътрешният министър и прочита СРС-та, взети в непрофесионална ситуация с циничен език и започваме да подозираме, че е станала голяма беля, но се изнася присъда преди разследване”, каза Райчев. И попита защо са оковали лекарите в белезници – по думите му те няма да бягат зад граница или да пребият полицаите. А освен това вече са арестувани други двама лекари в Благоевград.

„Отново ментето тука има тука няма показва някаква активност на властта, а нищо не е направила. Вместо това получаваме потребния на тази власт враг  – лекарите.

Големият проблем е дали не са получени пари да се предизвика този аборт

Тъжната истина е излязла на повърхността. Може би действията на полицията са били пресилени... Тя (д-р Гецова) каза нещо, което стана ясно от СРС-тата, че не е вярно - че го е обдишвала, че се е борила за живота му. Лъжи от там излязоха, истината е, че човешкият живот не струва нищо в тази държава и ние непрекъснато го виждаме...Ние просто не уважаваме човешкия живот, каза Мира Радева. И посочи, че лекарите предварително са решили присъдата му – да умре. Според нея разследващите органи могат да видят дали става дума за преднамерени действия и предизвикан аборт.


Тагове:   българия,   социолог,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648945
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930