Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 14:41 - Ваньо Танов подслушван 6 месеца
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 519 Коментари: 1 Гласове:
0




image


Шест месеца телефоните на шефа на агенция “Митници” Ваньо Танов са били контролирани от службите ни.

Спецченгета са подслушвали разговорите на бившия началник на ГДБОП по разследване на контрабанден канал, научи “Труд”. Информацията бе потвърдена от два независими един от друг източника.

Слуховете за разработването на Ваньо Танов в качеството му на шеф на митниците тръгнаха, след като за това намекна бившият вътрешен министър Румен Петков на 22 ноември
. “Спрямо шефа на агенция “Митници” не е водено оперативно дело”, каза два дни по-късно Цветан Цветанов. Проверка на “Труд” показа, че действително са били сложени “уши” на телефонните разговори, които водел Ваньо Танов. Според достоверни източници разработката била с кодово название “Баща и син” и с гриф “СЗ”, което означава “секретен заявител” и документът е класифициран.

Искането за СРС било подадено преди повече от половин година, потвърдиха запознати с разследването. Разработката започнала във връзка с контрабанден канал за дрехи от Турция. Един от основните играчи в нелегалния внос доста често споменавал името на Ваньо Танов. И бил засичан да казва: “Аз познавам Танов”, “Всичко ще е точно с шефа на митницата”, “Нямаме проблеми в митницата”. Това накарало антимафиотите от ГДБОП да поискат за срок от 6 месеца да бъдат подслушвани телефоните на бившия им директор.

През целия период по СРС-та не е протекла никаква информация или диалози, които да уличават шефа на митницата в нарушения. (б. р. Не е ясно дали Танов не би засрамил с културния си език лекарите от Горна Оряховица). Така разследването срещу него било веднага прекратено. То обаче продължава срещу контрабандистите на дрехи от Турция.
Анализатори коментираха, че най-вероятно ген. Танов бил попаднал в компроматна клопка, скроена от бивши митничари, които са били уволнени, имали са му зъб и са обслужвали контрабанден канал. Предполага се, че името му нарочно е било споменавано, за да бъде дискредитиран шефът на митниците.

Митничар № 1 разпитван в ГДБОП

Ваньо Танов бе разпитван от антимафиоти от ГДБОП на 1 юни т. г. Тогава никой официално не съобщи какъв е бил поводът да бъде повикан от бившите си колеги. Според запознати той е отговарял на въпроси по операция “Далаверата”, проведена на 27 май. При нея бяха задържани и разпитани бивши и настоящи митничари и служители на управление “Пътни такси и разрешителни” към Кулата и Капитан Андреево. Появиха се информации, че един от задържаните е дал писмени показания, според които му е оказван натиск да събира рушвети, предназначени за ръководството на митницата. По-късно разследването на антимафиотите показало, че Ваньо Танов не само не бил закрилял контрабанден канал, а напротив - уволнил е всички гранични служители, за които е имало данни, че са замесени в престъпления. (Труд)


Тагове:   месеца,


Гласувай:
0



1. анонимен - Денка
12.12.2010 18:10
Да бе да -"света вода ненапита". Как си мислите че дъртата лисица ще падне в подобен лесен капан ? Той е бил напълно наясно че ще го подслушват и разбира се е взел мерки. По принцип нещата за него ще излязт по късно. Навремето се носеха слухове че е имал връзки с най големия бандит на Русе .но нещата се размиха. Косъма съвсем не му е чист. Я малко помислете защо Боцко сложи точно него за шеф на митниците ? И май че Цуцко поназнайва нещо за него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647479
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930