Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 18:10 - Върнатите роми от Франция ограбват в Пловдив
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1344 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Ромите, които бяха екстрадираните от Франция са предизвикали сериозно увеличение на джебчийските кражби в Пловдив, стана ясно от обобщена картина на престъпленията в България за тази година.

Подобно е положението и в другите градове в страната.

74% е ръстът на джебчийските престъпления спрямо миналата година, отчитат от полицията под тепетата. Два пъти повече са и домовите кражби.

Действително много европейски държави предприеха рестриктивни мерки спрямо лицата, извършващи джебчийски кражби, и много от тях бяха върнати както в България, така и в съседни страни. Съвсем нормално е тези лица да продължат да вършат познатата за тях престъпна дейност и тук“, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Той подчерта, че приоритет на дирекцията е борбата с джебчийството и домовите кражби, пише Dnes.bg.

Още една скандална информация изнесоха от полицията.

Продавачите на цигари без бандерол от пловдивската Шекер махала са станали доста изобретателни. През последните няколко седмици полицията е забелязала, че ромите пълнят стековете с всичко друго, но не и с цигари.

При последната проверка иззехме 70 стека, пълни със стиропор и камъни, като установихме, че продавачите са докарвали на тежест стековете, за да заблудят по-лесно своите жертви“, съобщи шефът на Трето районно управление в Пловдив Никола Симов.

Все повече българи се примамват от евтините цени на цигарите в Шекер махала. Мургави продавачи през 5 метра предлагат кутията за 2 лева, а стека – за 20.

Преди няколко дни в ромската махала е разбита малка работилница, в която са изработвани нелегални папироси. При акцията са иззети бали с тютюн, а четирима души са задържани.

Мъжете са били в лошо здравословно състояние, а след направените изследвания е установено, че са болни от хепатит В и С.

“Почти всички експертизи, които сме назначили, показват, че тютюнът в цигарите въобще не е тютюн. Той е с изключително ниско качество, събиран от подовете на фабрики, и е с високо съдържание на катрани“, отбеляза Никола Симов.

Тази седмица съдът в Пловдив издаде и първата ефективна присъда за разпространение на цигари без бандерол. Търговецът ще лежи в затвора половин година.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649633
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930