Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 13:23 - Алексей Петров и президента заедно в Швеция
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
1




image


Алексей Петров е бил в бизнес делегацията, съпровождала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г. Новината съобщава Иво Инджев в своя блог.
Името на Алексей Илиев Петров е част от списъка на българската делегация, става ясно от документ на Министерството на външните работи на Кралство Швеция. В него Алексей Петров, който бе арестуван през февруари при операция "Октопод" и в момента е под домашен арест в очакване на обвинителен акт, фигурира като пратеник на Съюза за стопанска инициатива.
В словесните престрелки през последните месеци за това кой е истинският политически покровител на "Октопода", неведнъж се появяваха информации, че Алексей Петров - Трактора е придружавал президента при негови посещения в чужбина. Президентството отрече Петров да е бил част от партийна делегация, с която Първанов като лидер на БСП е ходил в Китай.
Само преди ден държавният глава коментира: "най-логично е кандидатура на Алексей Петров за президент да бъде на Бойко Борисов". По думите му Петров и Борисов са бизнес партньори - "тоест имат си доверие от началото на прехода и си кореспондират дори в качеството му на премиер".

По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че именно Първанов е политическият гръб на Трактора, който от своя страна отрича да е свързан с новия политически проект на Първанов.
Алексей Петров е бил в бизнес делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г.

Разкритието е публикувано в блога на журналиста Иво Инджев, съобщава Дарик радио.
Името на Алексей Илиев Петров е част от списъка на българската делегация, става ясно от документ на министерството на външните работи на Кралство Швеция. В него Алексей Петров, който бе арестуван през февруари при операция "Октопод" и в момента е под домашен арест в очакване на обвинителен акт, фигурира като представител на Съюза за стопанска инициатива.
В словесните престрелки през последните месеци за това кой е истинският политически покровител на "Октопода", неведнъж се появяваха информации, че Алексей Петров - Трактора е придружавал президента при негови посещения в чужбина. Президентството опроверга твърдения, че Петров е бил част от партийна делегация, с която Първанов като лидер на БСП е ходил в Китай.
Само преди ден Първанов коментира, че "най-логично е кандидатура на Алексей Петров за президент да бъде на Бойко Борисов". По думите му Петров и Борисов са бизнес партньори - "тоест имат си доверие от началото на прехода и си кореспондират дори в качеството му на премиер".
По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че именно Първанов е политическият гръб на Трактора, който от своя страна отрича да е свързан с новия политически проект на Първанов.
Важността на Алексей Петров така се е покачила напоследък, че изведнъж институциите получиха амнезия, пише Иво Инджев. Само преди 3 години е било, а в Министерството на външните работи на България не се намери списък с имената на участниците в бизнес делегацията, придружила Първанов в Швеция. Проверих. Няма такъв списък. Най – вероятно са били взети мерки доказателствата да изчезнат, допълва Инджев.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647689
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930