Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2010 14:54 - Когато оргазмът не идва...
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 387 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Защо толкова много жени се оплакват, че не могат да получат оргазъм? Защо лъскавите женски списания изобилстват от съвети, борещи да привлекат вниманието, за това как най-лесно да се постигне разтърсващо сексуално удоволствие? Защо някои жени не успяват да се насладят на секса?

Отговори на тези въпроси има клиничният психолог Сийма Хингорани, която твърди, че страхът от забременяване или опасността от полово предавани болести могат да попречат на женското сексуално удоволствие.

Оргазменото разстройство е доста разпространено сексуално смущение, което засяга начина, по който жената достига най-високата точка на удоволствието по време на сексуална активност. Жените не са в състояние да изпитат оргазъм, независимо от достатъчната сексуална възбуда.

Стресът също може да намали нивата на тестостерона. Правенето на любов не е умение, с което хората се раждат  - трябва да се научи как да се дава и получава сексуална стимулация и удовлетворение, пояснява д-р Хингорани.

Поради различни причини - културни, религиозни или лични, някои жени не се чувстват удобно да обсъждат и да проучват различните сексуални техники, които могат да предизвикат или усилят оргазма.

Има представителки на нежния пол, които не гледат на секса като на нормална и приятна част от отношенията с партньора.

Множествените оргазми
Жените могат да се наслаждават на няколко оргазма без тялото им да се нуждае от време, за да възстанови сексуалната си енергия.

Еротичните филми също играят роля в създаването на нереалистични очаквания за значението и продължителността на половия акт.

Много млади жени са объркани и озадачени, когато сексът не се окаже толкова приятен и завладяващ за тях, както е по филмите.

Сексуална дисфункция
Разстройството на женската сексуална възбуда (FSAD) се характеризира с липсата на сексуално желание, намалено либидо и липсата на лубрикация, което причинява затруднено или болезнено сношение или невъзможност за оргазъм. Всеки един или комбинация от тези симптоми могат да пречат на удоволствието от секса, поясняват специалистите.

В такива случаи може да се приложи терапия, но е важно също така двойките да вложат усилия за създаване на по-интимни отношения. Жените трябва да осъзнаят, че е полезно да споделят с партньорите си това, което ги възбужда. Винаги може да се потърси и съвет от сексолог, който може да предложи и различни техники и упражнения.

Лечение
Консултацията с терапевт ще открие причината (психологическа или физическа) за сексуалното смущение и може да се наложи опознаване на собственото тяло, за да се открие какво доставя удоволствие. Има книги и филми, които също могат да са от полза.

Няма един единствен правилен начин за постигане на сексуално удоволствие!





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1639991
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031