Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2010 15:22 - Томов намекна за ДС-агенти и в БФС
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 392 Коментари: 0 Гласове:
0




image


Политикът Александър Томов, който е подсъдим за източването на 36 156 820, 47 лева от „Кремиковци” и ЦСКА, поиска да се направи проверка на ръководството на Българския футболен съюз за съпричастност към бившата Държавна сигурност.

Поисках онзи ден да се видят връзките по линия на бившата Държавна сигурност в самия футболен съюз, защото за мен всички лица са били ченгета или са много тясно свързани с тях, заяви Томов.

Преди това той даде обяснения пред Софийския градски съд, в които отбеляза, че няма източване на „Кремиковци”, а металургичният комбинат умишлено е доведен до фалит от предишното правителство.

Томов апелира към правосъдието да вземе предвид, че зад обвинението му се крият големи икономически интереси. „Не сме присвоили нищо, действали сме рационално”, категоричен бе популярният с прякора Лупи политик. Той подчерта, че по негово време от комбината са предени 250 млн. лева на държавата, изпълнени са всички задължения към НАП и към митниците. Сделката между Прамод Митал и Константин Жеваго пък била провалена благодарение на ексикономическия министър от кабинета „Станишев” Петър Димитров, посочи още Томов.

Има абсолютно неправомерна намеса на държавата и прокуратурата в частни сделки”, бе категоричен Томов. По думите му целта е била да се овладее металургичният комбинат „Кремиковци" и футболния клуб ЦСКА от „групи, близки до властта”, както и да се премахнат „двамата колосални чужди инвеститори”.

В следствие на намесата на лица като Петър Димитров, Сергей Станишев, Росен Карадимов, след това една определена група – Алексей Петров в частност нямаше да се стигне до това, подчерта Томов. Според него единствено срещу фирмата „Титан” не е имало реакция на властта. Томов припомни, че от „Титан” са били много близки с брата на Сергей Станишев по онова време.

Томов посочи, че ако не е бил отнет лицензът на ЦСКА, е нямало да бъде призован в съда. Според него, лицензът на клуба е отнет незаконно, тъй като ЦСКА е единственият клуб, който е извадил заплатите на показ. „Никой не е присвоил стотинка – нито пряко, нито косвено”, изтъкна политикът. Бившият президент на ЦСКА подчерта, че прокурорите не са замесени в политическите машинации. „Ако иска, главният прокурор може да направи проверка”, коментира той.

Освен Томов, днес пред съда обяснения дават и подсъдимите заедно с него – Божко Бонев – директор на дружеството „Финметал“, бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов и членът на управителния съвет на „Кремиковци“ Иван Иванов. Обвиненията срещу тях са присвояване и документно престъпление. По делото остава един единствен свидетел, който трябва да се появи в началото на следващата година, след което се очаква да започнат и заключителните пледоарии.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648721
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930