Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 15:09 - Жена почина от рак, докато я лекуват от болки в кръста
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 821 Коментари: 2 Гласове:
1




image


Жена почина от рак, докато я лекуваха от болки в кръста. Близките на 58-годишната Стефка Тенева от Бургас разбират за страшната болест два дни преди тя да си отиде, въпреки че е била преглеждана от десетки специалисти, които са й назначавали различни лечения, съобщи бТВ.

В края на октомври майката на Веселин си секва кръста. Болката е толкова силна, че близките й търсят помощ от лекар невролог. Скенерът не показва нищо обезпокоително.


"Изследвания на гръбначния стълб и на костите, с които доказва, че няма рак на костите, няма дискова херния. Това е някаква протрузия на прешлените и ни изписа болкоуспокояващи", разказва синът Веселин Тенев.

Болкоуспокояващите не помагат. Тъй като жената не може да се движи, следват посещения на други лекари в дома й.

"Едни я лекуваха за инсулт, други - за неврологични проблеми, за стомах. Всеки лекува, всеки изписва рецепти, даже снощи ги броихме - над 30 медикамента е изпила за периода от един месец", продължава историята си Тенев.

Състоянието й се влошава и я приемат в Спешното отделение на бургаската болница. След направените изследвания я пренасочват във Вътрешно отделение. Три дни по-късно я изписват... с подобрение.

"Като отидохме в болницата, като я приемаха, тя си вървеше - трудничко, но си вървеше. А я взехме на количка. Това ли е подобрението?!", възмущава се съпругът Янчо Тенев.

С линейка близките я карат в частна болница в София, където поставят диагноза - четвърта степен рак на черния дроб с разсейки на костите.

"Хората казаха защо я мъкнете в това състояние  1 000 километра да я блъскате с тази линейка, тя не е за движение", обяснява синът.

"Даже докторът остана учуден. Аз му викам Чакай, бе, докторе, аз идвам тук да я лекувам за кръста, а ти ни шокираш с такава диагноза, дето връщане няма”, спомня си Янчо Тенев.

Два дни по-късно жената умира.

"Може би щеше да е първата, която е починала от секнат кръст. Ако не бяхме отишли в София да научим истината за нейното здравословно състояние", смята синът.

"Една такава сериозна болест при наличието на толкова изследвания и снимки да не се открие, просто не мога да го повярвам", признава мъжът й.                

Екипът ни потърси завеждащия Гастроентерологичното отделение на бургаската болница, написал епикризата, че състоянието на болната се е подобрило.

"Болната е постъпила при нас в тежко състояние, с тежка дискова херния. По неизвестни за мен причини, е попаднала в нашето отделение. За това беше консултирана с няколко специалисти, тъй като излиза извън моята компетенция дисковата херния", заяви д-р Кирил Йорданов.

Лекарите назначават операция на кръста, но близките отказват, заради тежкото състояние на болната. Доктор Йорданов признава, че не са и подозирали за онкологично заболяване, въпреки направените снимки.

"Това не сме го установили, за съжаление, с ехография поради неблагоприятните условия, в които е проведена тя. Жената беше неподвижна, седнала. Същото изследване е правено и в приемно отделение, където също не е видяно никакво изменение", обясни началникът на Гастроентерологично отделение към МБАЛ-Бургас.

Личната лекарка на Стефка Тенева остана учудена, че туморът не е бил видян.

"Тя си го е имала това нещо. По принцип ракът на черния дроб много бързо протича и няма никакви шансове за лечение. Лошото при тези хора е, че много късно й сложиха диагнозата и това ги смачка. Не знам, той е голям този тумор. Учудвам се, че не се е видял на ехографът", коментира д-р Соня Вангелова.

Близките не търсят възмездие. Но са убедени, че всеки има право на адекватно лечение, не само в частните болници. Защото изгубеното доверие в лекарите трудно се връща.


Тагове:   рак,


Гласувай:
1



1. andrei - Поредната идиотия и некадърност
29.12.2010 15:40
на така нареклите се "лекари".До кога трябва да търпим тези некадърници.Отгоре на всичко се заканват,че ще ходят да работят в чужбина!Там сигурно премитат за такива некадърници?Едва ли!На тези "лекари"им трябва единствено продължителна терапия в затвора!!!
цитирай
2. zarumitu - Лекарите са безсърдечни
29.12.2010 15:51
Цитирам думи на лекар:"Вие какво искате,това тук да не е почивна станция? Това е болница, тук умират хора". Не каза - Това е болница,тук се лекуват хора зада бъдат излекувани и да не умират...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647116
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930