Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2011 12:01 - Биологичен материал се продава в интернет
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
0




image


2 българки търсят кандидатки да износят бебето им, а други 13 сънародници предлагат срещу заплащане утробата си, яйцеклетки и сперма в интернет.

Това става на сайта www.surrogatefinder.com. Регистриран е в Канада през 2008 г. и има добър трафик, показа проучване на "24 часа".

10 от продавачите на биологичен материал живеят в България, а трима - в чужбина.

Сред желаещите са 4 жени, които искат да бъдат сурогатни майки, 2, които търсят кандидатки да износят бебето им, 4, готови да продадат яйцеклетки. Жените са от Бургас, Смолян, Самоков, Стара Загора, Варна, Перник, София, близкото до Сандански с. Склаве. Една от кандидатките за сурогатна майка живее в Лондон.

Повечето изтъкват хуманни мотиви и не признават, че го правят за пари.

Петима са мъжете, които са регистрирали желанието си да продадат сперма. Представят се като Михаил от Бистрица, Бранимир от Пазарджик, Вилиян от Силистра, Николай от Турция и Ахмед от Швеция. Повечето нямат задръжки да публикуват снимките си. Естествено няма гаранция, че са истинските. Някои от жените си спестяват фотото, но други пускат дори снимки на децата си.

Всеки желаещ да продаде биологичен материал може да се регистрира безплатно. За връзка с донора - достъп до техните имейли и адреси, обаче таксата е от 99,99 до 149,99 английски лири. Толкова струва индивидуалното членство в сайта за 6 месеца и 1 година. Доста по-солено излиза на агенции - 1000 британски лири за 6 месеца или 1700 - за 1 година.

Около 600 000 рубли - или към 19 000 долара обещават на жена, която стане сурогатна майка в Санкт Петербург. Горе-долу същата сума за същото може да получи жена в САЩ. Агенциите обявяват обаче и общата цена за желаещите да ползват сурогатни майки. Излиза около $ 25 000, пресмятат от компанията "Сурогатни майки" в Индиана. Най-достъпна е таксата за кандидатстване - $ 500. Далеч по-високи са юридическите разходи - $ 15 000. Ето как изглежда останалата част от ценоразписа:
-Медицински разноски - $ 500-15 000
-Реклама и административни разноски - $ 5000
-Психологически такси - $ 1600-2000
-Различни разноски за сурогатната майка - $ 750-2000
-Сурогатна майка - $ 0-20 000

Мъжете охотно пускат снимките си

20-годишният Михаил от Бистрица желае да бъде донор на сперма за хетеросексуални двойки. "Искам да помогна на някого, който не може да има дете и да го направя щастлив", пише младежът, който твърди, че не е женен, но има приятелка. За себе си споделя, че е отговорен и обича новите възможности. Пушач бил, но в отлично здраве, с кръвна група В, висок 188 см.

Друг кандидат-донор на сперма е 33-годишният Бранимир от Пазарджик. За себе си казва, че има светлокестенява коса и зелени очи, пушач, но в отлично здраве. Висок 183 см, кръвна група 0, има постоянна партньорка и 1 дете. Готов е да продаде спермата си на хетеросексуална двойка, самотна жена или двойка лесбийки.

Третият българин, регистриран в сайта, е 26-годишният Вилиян от Силистра. Той казва, че е готов да бъде донор на сперма за всякаква двойка. Не пуши, висок е 175 см, в отлично здраве и кръвна група А. "Искам да помогна на хората, които не могат да имат деца", казва мъжът.

Сред българите, регистрирани като кандидат-донори за сперма, са и двама, които се намират извън България.
36-годишният Ахмед споделя, че живее в Солентуна, недалече от Стокхолм. Не е женен, но има постоянна партньорка и 2 деца. За себе си казва, че има кестенява коса и кехлибарени очи, че е в отлично здраве, не пуши, висок е 170 см и има кръвна група нула. Готов е да продаде биологичния си материал на хетеросексуална двойка.

25-годишният Николай Б. И. казва, че живее в Кючюкекмече, недалече от Истанбул, Турция. Определя се като красив и за доказателство прилага 2 снимки. За себе си казва, че няма семейство и деца, висок е 178 см., не пуши и е в отлично здраве. Има черна коса, черни очи и кръвна група нула.

Мария: Ще изуча с парите своето дете

24-годишната българка Мария от Лондон, която предлага да бъде сурогатна майка на хетеросексуална двойка, единствена признава, че го прави за пари. "Трябват ми за възпитанието и образованието на моето дете", споделя жената.
Казва, че е омъжена, майка на 1 дете, непушачка, в отлично здраве, висока 165 см с нулева кръвна група. "Аз съм здрава, честна, готина, с чувство за хумор, обичам децата. Изберете ме, ако искате дете, а не можете", казва жената.
15 000 лири дава българка от Самоков

15 000 паунда е готова да даде Даниела, на 29 г., семейна от Самоков, на сурогатна майка, за да износи детето й. Кандидатката трябва да е между 20 и 30 г. без значение от националността, но да живее в България. "С мъжа ми, на 36 г., правим всичко възможно да имаме дете, но след 6,5 г. опити и 3 неуспешни ин витро процедури решихме да потърсим жена, която да износи детето ни", казва Даниела.

Сурогатна майка търси и хетеросексуална двойка от Ст. Загора. Тя трябва да е от 20- и 39-годишна, без значени страната, в която живее. Партньорите не пушат, имат едно дете и са готови да пътуват, за да осъществят мечтата си.

Британка и рускиня предлагат помощ от Смолян и Перник

"Аз съм британка, на 31 г., живея в Смолян. Искам да бъда сурогатна майка на хетеросексуална двойка. Имам кестенява кося, зелени очи. Готова съм да пътувам навсякъде по света." Така почва признанието си британката Мишел, която живее в България с дългогодишния си партньор Алекс. Тя казва, че след 2 раждания ин витро разбира хората, които искат да са родители, и стресовете, които предизвиква невъзможността за това. "Нямах проблем с бременността и даже й се радвах. Дъщерите ми са прекрасни и запълват живота ми. Искам и други да почувства това", споделя британката и пуска снимки на децата си. Казва, че е висока 178 см, има отлично здраве, кръвна група А. Разкрива още, че като била млада, била много заета и отдадена на работата. "Често работех по 90 часа седмично като мениджър в хотел. Откакто родих, отдавам цялото си време на децата. Искам да ги направя добри и щастливи хора. Обичам планините, четенето и имам страст към историята", разкрива тя."Не искам яйцеклетките да се погубят, но не се въодушевявам от мисълта просто да ги продам. Предпочитам аз да износя детето. Това ще ми бъде по-лесно от емоционална гледна точка. Харесва ми да съм бременна", заключва Мишел.

38-годишната Лариса от Перник пък обявява, че иска да износи бебето на хетеросексуална двойка. За себе си казва, че е омъжена, има две деца и е сериозна работеща жена в отлично здраве. Вегетарианка, не пуши, лекува са само с алтернативна медицина и билки. Има кръвна група А, висока е 168 см и има кестенява коса и кафяви очи. Изтъква своята магистърска степен по счетоводство и контрол. " 7 г. съпругът ми имаше здравословен проблем и не можех да забременея. След като се подложих на операция, имаме 2 прекрасни деца - момче и момиче. Плакала съм горчиво като вас, обвинявала съм се, умирала съм всеки месец, когато разбирах, че отново не сме успели", разкрива Лариса. Затова искала да помогне на хетеросексуална двойка - вегетарианци, които водят здравословен живот, обичат спорта, не пушат, не употребяват наркотици и са добре образовани.

Таня с 3 деца мечтае да износи под наем в САЩ

31-годишната Таня от Бургас е готова да замине в САЩ, за да стане сурогатна майка. За себе си казва, че има светлокестенява коса и сини очи, не е омъжена, но има постоянен партньор и 3 деца - на 11 и 3 г. и на 4 месеца.
"Всеки има право да бъде баща или майка. Затова искам да помогна на хора, които искат да имат свои собствени деца", казва Таня.
Себе си определя като динамичен, чувствителен, емоционален и любящ човек. "Обичам да играя с децата си. Вярвам, че те са най-важното нещо в живота", допълва жената. Съобщава, че е в отлично здраве, не пуши, че е висока 163 см и има нулева кръвна група. "Разбирам вашия проблем и искам да ви помогна. Аз имах безпроблемни бременности и раждания. Мечтая да уча в САЩ и искам да ме потърсят хора оттам. Ако изберете да стана сурогатна майка на вашето дете, ще дойда там и се надавам, че няма да е проблем да взема и трите си деца. От вас очаквам да поемете всички разноски по раждането на детето", завършва бургазлийката.

Борислава, Галина, Карина и Петя дават яйцеклетки

28-годишната Борислава от София обявява, че иска да стане донор на яйцеклетки за всякакви двойки или самотни мъже и жени. Споделя, че е разведена с 1 дете, с черна коса и кафяви очи, висока 163 см, не пуши, в отлично здраве и кръвна група А. "Искам да ви помогна да получите най-красивото нещо на света - детето, което ще ви донесе радост и ще изпълни живота ви. Знам го от опит. Така ще мога да отглеждам детето си", мотивира се Борислава.

И 26-годишната Галина от Варна иска да продаде яйцеклетки на самотна жена или на лесбийки. Казва, че е висока 178 см, с кестенява коса и кафяви очи, омъжена, с 2 деца. Непушачка, кръвна група нула, в отлично здраве.

23-годишната Карина от санданското село Склаве е готова да продаде яйцеклетки на хетеросексуална двойка. За целта е готова да пътува където и да е по света. Не е омъжена, но има постоянен партньор, пушачка, в отлично здраве, висока 175 см, кръвна група АВ.

Яйцеклетки продава и 34-годишната Петя от София. Иска да ги даде на гей двойки. Разведена, с 2 деца, не пуши, висока 173 см, с кръвна група А. "Животът ме научи, че всичко се връща. Искам да направя нещо добро", казва жената. Описва се като амбициозна - иска да осигури най-добрия стандарт на децата си, съобразителна - достатъчно е да види нещо веднъж, за да го усвои, общителна - няма значение възрастта, полът, расата, за да общува, постоянна - ако хареса нещо, е лоялна, без значение от временните трудности. (24 часа)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640321
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031