Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 18:20 - Георги Илиев е убиецът на Мето Илиенски
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 1060 Коментари: 0 Гласове:
1



  image


Методи Илиенски е бил разстрелян лично от шефа на ВИС Георги Илиев. Това сензационно разкритие направи пред „Торнадо” източник, из¬ключително близък до бившия подземен бос и собственик на ВАИ Холдинг.
Причината за разстре¬ла лежи в информацията, получена от Георги Или¬ев, че Мето Илиенски е истинският поръчител на убийството на него¬вия кум Румен Маринов – Нарциса. На 27 ноември, в ранните часове на нощта, Румен Маринов - Нарци¬са е причакан пред бло¬ка, в който живее, на ул. „Сребърна“ в кв. „Хладилника“ и е разстрелян в гръб с няколко куршума. Разследването тога¬ва показа, че пър¬воначално той е побягнал от нападателите през градинката. Според някои свиде¬тели, поже¬лали аноним¬ност, Нарциса е викал нещо като: „Недей да го правиш“.

Според източника на „Торнадо” пък Маринов директно е разпознал стрелеца и се е обърнал към него по име с молба да не стре¬ля. Той обаче е догонен от нападателите си пред съседния блок и е убит в гръб. Тялото бе намерено да лежи наполовина подпра ркиран на близо джип. Полицаите открили гилзи и заглушител, а сигна¬лът за мъртвия мъж е подаден часове след убийството, едва към 8 сутринта. „Не са разбрали, че Румен е бил още жив, когато са го оставили. С последни сили той се е обадил направо на Жоро и му е казал имената на убийците си”, разказа пред вестника изключително достоверен източник.

Според него, веднага щом научил имената на убийците , бившия бос на В А И Холдинг разбрал, че зад тях като поръчител стои неговият приятел и съдруж¬ник Мето Илиенски. Именно той бил човекът, поръчал разстрела на неговия кум. Вбесе¬ният Илиев прекарва целия 27 ноември с вдовицата на своя кум Билана Андонова. На 28 той се среща отново само с най-приближените си, като умишлено отказва среща с Илиенски. Спо¬ред източника на „Торнадо” обаче, през нощта на 29 ноември Жоро Илиев звъни лично по телефона на Илиенски като му казва, че има опас¬ност за живота му и трябва спешно да се видят. Илиев моли Мето да не казва на жена си, Яна Методие¬ва, къде и с кого излиза, и че той лично ще мине покрай тях да го вземе с кола. Така и става. Имен¬но Жоро Илиев отива до къщата на Илиенски, къ¬дето го взима и изчезват в неизвестна посока.

Източникът на вестника твърди, че през въпросната нощ в кола¬та са били единствено Илиев и най-близкият му бодигард. Те откарали Илиенски извън София, в посока Радомир, където в отдалечен от малкия град планински район Мето Илиенски е бил раз¬стрелян и закопан соб¬ственоръчно от боса на ВАИ Холдинг. „Всичко друго са глу¬пости. Това е истината. Жоро не можа да прос¬ти на Мето, че е поръчал Нарциса”, разказва пред „Торнадо” информаторът.

Според него причини¬те Илиенски да пожелае смъртта на Румен Нар¬циса били две. Първата, съв¬сем прозаич¬на. Самовлю¬беният кум на Илиев бил из¬вестен женкар, като според информацията на нашия из¬точник жената на Мето също била минала през леглото на Нарциса. „Румен забърса Яна през ля¬тото на 2003 г. Всички знаеха, а и той не се криеше от ни¬кого. Такъв си беше”, разказ¬ва очевидец на любовната аферата.

Втората причина обаче била по сериозна. Всеиз¬вестно е, че имен¬но Илиенски до изчезва¬нето си през ес¬ента на 2003-а бе некоронованинят наркобос на страната. В с и ч к а т а дрога минава¬ла и се разпределяла изцяло под неговия контрол. Нарциса, от своя страна, винаги стоял встрани от подобни дей¬ности, като много рядко се забърквал в сериозни криминални афери. Без да иска обаче, в началото на 2003 г. чрез свои съ¬дружници араби Нарциса подлял вода на Илиенски в договорка на голяма пратка дрога от Близкия изток.

Официалната инфор¬мация гласи, че Румен- Нарциса и шефът на ВАИ Холдинг Георги Илиев са били съдружници във фирма „Дерби 94“, която според предмета на дей¬ност би трябвало да се за¬нимава с всичко. Двамата са били още съдружници във фирмата „Рик - Г“. Според неофициал¬ния раздел на „Държавен вестник“ обаче Маринов е имал участие още в „Линеа Мода“ с Уалид Заатар и в „Адитранс“ - със сириеца Абдулсалам Са¬хтура. Покрай тези хора индиректните връзки на Нарциса с араби са били доста много. Именно чрез тях се зародил и смъртоносният му конфликт с Илиенски. „Повече от ясно е, че тялото на Илиенски нико¬га няма да бъде откри¬то. Той бе застрелян от Жоро, а истината умря с него”, заключава инфор¬маторът на „Торнадо”.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1646800
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930