Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 18:15 - Прокуратурата: Кой е правил записите на телефонни разговори?
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
0




image 


Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за записите на трите телефонни разговора между директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов, съобщи Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор.

"Ще се разследва произходът на записите, дали те представляват специални разузнавателни средства и откъде са дошли.

По това дело

няма да се разследват твърденията в самите телефонни разговори.

Записите пристигнаха в прокуратурата днес преди обяд, но още вчера в СГП е образувано досъдебно производство и разследването по него е възложено на Националната следствена служба. В рамките на това произовдство ще се установява дали материалите, които се получиха в прокуратурата, са резултат на СРС-та или са резултат на частни записи.

Това обаче, което със сигурност ние можем да кажем и твърдим, е, че такива материали в прокуратурата до днешния ден не са постъпвали и прокуратурата не е разполагала с тях", каза Кожухарова.   Тя категорично заяви, че записите не са изтекли от прокуратурата, защото в прокуратурата такива материали не е имало.

Производството е образувано срещу неизвестен извършител, каза Кожухарова, запитана дали производството е срещу в. "Галерия".

Вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов и шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов се появиха днес заедно в гр. Гоце Делчев,

за да направят оглед на три задържани камиона с големи количества контрабандни цигари.

В отговор на журналистически въпроси Танов каза, че за него скандал по публикуваните записи на телефонни разговори няма.

"С финансовия министър говорим по телефона по два-три пъти на ден. Вие бихте ли могли да си спомните с кого сте говорили преди една година?", каза Танов

"Не бих желал да коментирам нещо, за което източникът на информация все още е неясен", каза Цветан Цветанов. И допълни, че цял ден слуша коментари "на различни хора, които не са наясно с това кога и по какъв начин се използват специални разузнавателни средства".

Конфискувани са повече от 1700 мастербокса цитари

от три товарни автомобила, задържани на ГКПП "Илинден", съобщи пресцентърът на МВР.

Граничните полицаи са разкрили голямо количество контрабандни цигари, скрити под морска сол в два камиона, а по-късно е спрян и трети товарен автомобил с контрабандната стока. Задържани са шофьорите на камионите и собственикът им.

Снощи на ГКПП "Илинден" гранични полицаи са извършили проверка на влизащ в страната товарен автомобил "МАН". По документи той е превозвал морска сол от италианска фирма до фирма от Пловдив. Превозвач на товара е софийска фирма.

При направената справка се оказало, че влекачът е въведен за издирване в Шенгенската информационна система.

В чувалите е открито неустановено до момента количество и марка цигари без акцизен бандерол. За случая е уведомен дежурният прокурор от Благоевград.

Водачът на товарния автомобил В.И. (39 г.) е задържан за 24 часа в Граничния полицейски участък в Гоце Делчев.

По-късно, със съдействието на полицаи от Банско, в района на с. Елешница е задържан товарен автомобил "ДАФ", чийто собственик е същата софийска фирма. Той също пътувал по маршрута от Италия към Пловдив и по документи превозвал морска сол в чували.

Проверката обаче показала, че отново под морската сол е скрито голямо количество цигари без акцизен бандерол.

Шофьорът - А.П. (43) от Перник, е арестуван, а в граничния участък в Гоце Делчев е задържан и собственикът на двата камиона - А.Р. (31) от София.

Прогнозното количество от двата тежкотоварни автомобила, според предварителния оглед, е към 920 мастербокса.

Служители на агенция "Митници" са задържали още един български камион, преминал през ГКПП "Илинден". Количеството контрабандни цигари в него е 800 мастербокса.

При проверка на автомобила, пътувал от Гърция за България, митничарите установили, че вместо обявената стока "дървени трици" в камиона, специално предназначен за насипни товари, се превозват цигари от марката "Ракел Слимс". Кашоните били покрити с тънък слой стърготини.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1647759
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930