Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 20:18 - Синовете на "виртуална" България - и лъвове, и роби
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
0




image

С Actualno.com се свърза наш читател, който пожела да изрази мнението си относно развитието на България в най-мащабната RPG онлайн игра - eRepublik. Както Actualno.com, вече писа, играта представлява огромен мултиплеър, който пресъздава най-епичния онлайн сблъсък на нациите, виждан някога. На практика, еRepublik e своеобразна виртуална симулация на света.

Различното при тази игра е, че може да бъде много показателна за реалните настроения на различните народи по света. Във виртуалното пространство българите могат да бъдат такива, каквито искат, но им липсва смелост или възможност. Същото важи и за всички останали нации.

От тази гледна точка решихме да публикуваме мнението на нашия читател - защото то може да разкрие някои изненадващи или пък да потвърди вече установени черти от националния ни характер или от този на нашите съседи, "приятели" и "врагове".

 

България отново под робство?

Гръмко заглавие нали? Това е едно от изреченията, които активират една защитна реакция във всеки българин. Когато чуем подобни слова, настръхваме. Ние, българите, често смятаме, че сме „националисти на думи”. Ще ви разочаровам! Искам да ви разкажа една история за българския дух.

Преди 8 месеца най-нормално си сърфирах в нета, когато един коментар във форум ми привлече вниманието. Беше на сайта, за който сега ще ви разкажа. Регистрирах се в този сайт, който се оказа виртуална симулация на живота ни, само че с доста изразен политически и военен характер. Там около няколко хиляди българи бяха намерили място за губене на време, разтуха или просто игра. В тази виртуална България положението никак не беше добро, тъй като много скоро тогавашният ни президент обяви война на Румъния. Тогава преживях първата си „виртуална окупация”. След време се освободихме и аз вече живо заинтересован от играта взех участие в политическия, икономическия и социалния живот. Четях вестниците, коментирах и се организирах рамо до рамо с българите.

Там живота не е по-различен от истинския, защото и там има корупция, лъжи, лицемерие и врагове. Преживявах всички моменти и често новините бяха по-позитивни и радостни от тези по телевизията в истинския ми живот. Когато нещата наистина не вървяха, българите приемаха различията си и се обединяваха във великата цел за всеобщо национално благо. Така един ден в играта беше подписан договор между съюзниците на България, като това бяха: Сърбия, Турция, Унгария, Иран и други. Целта беше да бъдат отдадени два ирански региона под наем на България с цел устойчиво икономическо развитие. Тогава ние тръгнахме през земите на Турция в похода си към иранските региони Южен Хоасан и Семнан.imageimageimage2011/01/13/f03d923a76.jpg" border="0" />

Положението ни беше идеално. Макар да бяхме 14-и по население, България беше икономически развита, с най-големите заплати в света! Това може би предизвика известна завист в съюзниците ни. Много скоро беше добавена държавата БЮРМ. Това щеше да се окаже пагубно за нас, но ние го приехме радушно. Защо ли? Много скоро така наречените „антични македонци” показаха характера си и истинското си лице. По цял ден търпяхме обиди като „татари” и ”глупи бугари”. Всичко това в реалния живот го търпим, но в играта показахме характер и предприехме действия. България наложи вето на влизането на БЮРМ в съюза, в който бяхме.

По този начин леко наказахме по-малкия си брат, който бе непослушен. Всички бяхме наясно, че положението с БЮРМ е все едно да имаш по-малък брат, а той да е бавно развиващ се. Не можеш да го набиеш, просто защото е глупав и бърка в контакта.

С това вето успокоихме нервите си, но не знаехме, че то ще доведе до глобални политически деформации. Много скоро съюзниците ни отхвърлиха ветото, приеха БЮРМ и ни направиха за срам пред целия свят, като на всичко отгоре последваха териториални претенции от Турция към колониите ни в Иран. Всичко се случи много бързо и ние напуснахме съюза, който ни очерни така. Беше ясно, че много скоро тези врагове на България ще поискат изчезването ѝ. Всеки ден се сипеха заплаха след заплаха и дойде момент, в който ние приехме подадената ни от Гърция, Румъния и Хърватия ръка.imageimage

Веднага се притекохме на помощ на закъсалите гърци във войната им с Турция и България атакува Истанбул - най-големия европейски град. За ден го превзехме! Всички българи ликувахме!

Тогава дойде преломният момент! БЮРМ ни атакува в гръб с помощта на сръбските си покровители. Тези българи, забравили корен и род, ни забиха нож. Не че не беше очаквано, но заболя, защото уцелиха право сърцето!

В следващите дни всичко се разви лавинообразно и загубихме Цариград. Еуфорията беше преминала и вече се защитавахме. Последва атака на Пловдив от Турция и атака на София от БЮРМ. Половината свят ни се стече на помощ, дори руските ни братя, които са в противниковия съюз и го направиха с риск да си навлекат омраза. А тя беше толкова силна, че София падна! Да, сега София е „македонска” и те тръбят това пред целия свят с омразата си към всичко българско.

Днес е атакуван Видин - той е следващата цел на Османо-Сръбско-Македонската инвазия в нашите земи. Затова приканвам всички вас, които не искате да виждате нашите земи разпокъсани и поробени, елате и помогнете на нашата, макар и виртуална държава. Вижте как, когато сме заплашени, можем да бъдем обединени рамо до рамо под българския флаг! Съ нами богъ!

Можете да се регистрирате ТУК





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640262
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031