Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2011 17:47 - РЗС "на поход" срещу премиера
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове:
-1




image


РЗС продължава да нажежава обстановката около правителството с откровен намек принадлежност на премиера Бойко Борисов към структурите на Държавна сигурност (ДС).

Близката на Алексей Петров политическа формация е на път да "обяви война" на премиера, задавайки му открити въпроси, като: Какво му говори агентурният псевдоним на ДС "Буда?; Какви функции е изпълнявал Борисов по време на т.нар. възродителен процес и свързано ли е това със смъртта на хора? Кога е станал член на БКП и връщал ли е изобщо партийната си книжка?

От партията на Яне Янев съветват премиера "този път да не се кълне в децата си", както направи преди седмица, когато увери, че в ГЕРБ не са влизали пари от контрабанда, а сам да отговори на тези питания "преди обществеността да ги научи от "друг източник".
.
Във връзка с последната порция лъжи на Бойко Борисов, че едва ли не оповестяването на лобистките му телефонни разговори с шефа на митниците Ваньо Танов са ответен удар на разформированата преди повече от 20 години ДС, от партията заявяват, че "едва ли Бургас е най-подходящото място, където Борисов може да се разграничи от ДС".

Преди ден именно от морския град премиерът обяви, че е "бръкнал в раната на ДС" и затова засегнати хора го атакуват със СРС-та.

РЗС смятат, че Бургас не е подходящ за подобно изказване, "поради два безспорни факта: Първо, ГЕРБ има мажоритарно избран депутат в този избирателен район и това е агентът на ДС Божидар Димитров, чрез който премиерът контролира контрабандните канали за износ на антики от България. И второ, областен управител на Бургас е дългогодишният щатен служител на ДС Константин Гребенаров, водещ офицер на бивш лидер на СДС с агентурен псевдоним "Сотир" (Пламен Юруков), чрез който и понастоящем се оказва влияние върху определени кръгове в т. нар. стара десница, включително сегашния кмет на Бургас".

Яне Янев и хората му питат, защо, ако наистина ДС толкова много пречи на Борисов и аршинът не е двоен, държи на оперативни и ръководни длъжности в ДАНС и МВР близо две хиляди бивши агенти и кадрови служители на тоталитарните специални служби

Обстоятелството, изяснено от оповестените телефонни разговори с Ваньо Танов, че лично Борисов разпорежда прекратяването на митническа проверка срещу определен бирен бос, макар и да доказва престъпление по служба и търговия с влияние, е най-малкият проблем на премиера, защото предстои оповестяване на отношенията и разговорите му с още по-знакови олигарси на прехода, добавят от партията.

Миналата седмица, в отчаян опит да спрат планираното отзоваване на посланици с агентурно минало, БСП обвиниха вицепремиера Цветанов в принадлежност към ДС.

Бе посочено, че той е започнал кариерата си в държавните структури като "специалист" в Централното информационно организационно управление на Държавна сигурност (Седмо главно управление), където е постъпил на работа през 1987 г., когато е едва на 22 години.

По този повод Комисията по досиетата заяви, че не е открила документи, установяващи принадлежност на Цветан Цветанов към органите на ДС, съгласно разпоредбите на чл. 25 от закона. Цветанов е бил на трудов договор като волнонаемен служител - специалист в ЦИОУ на МВР. Длъжността "специалист" при ЦИОУ на МВР, заемана от него до 16.07.1991 г. не дава основание за установяване на принадлежност към органите по чл. 1 от закона за досиетата, се казва в официалното съобщение на комисията.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1648657
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930