Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2011 10:14 - Дж. Уорлик: Има хора над закона в страната
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0




  image


Трябва активно прокурорско разследване по случая Алексей Петров; съдебната система трябва да гарантира правосъдие; въпросът с дипломатите е чувствителен, но дебатът е здравословен; нищо ново по визата на Румен Петков и нищо лично, каза американският посланик.

Има хора в тази страна, които мислят, че стоят над закона, но не трябва да е така, обяви по БТВ посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Трябва да има справедлив процес; много хора миналата година се питаха така ли трябва да бъде, когато определени лица бяха пуснати на свобода. Не е уместно да се позовавам на индивидуални случаи, но трябва активно прокурорско разследване по случая Алексей Петров. Съдебната система трябва да гарантира правосъдие, добави той и настоя трите елемента на системата да работят. Фактът, че хора със съмнителна слава бяха пуснати на свобода, буди притеснение, каза посланикът.

Европа и САЩ внимателно следят ситуацията тук
, свързана със скандала с подслушването, ние имаме опит в това отношение, напомни дипломатът. Такъв скандал може да се разрази навсякъде, важно е каква ще е реакцията ви; трябва да се иде докрай в разследването му. България ще успее да излезе по-силна от този скандал, каза Уорлик.

Въпросът с дипломатите е доста чувствителен, защото е свързан с историята на България и трудното й  минало, но трябва да се реши. Това е здравословн дебат, но страната трябва да се справи с тежките аспекти от миналото си.

Няма нищо ново, което да добавя по въпроса за визата на Румен Петков
, каза Уорлик. Личните нападки не помагат да се решат нещата, аз няма да извеждам нещата на такава основа, става дума за американското законодателство, обясни той по повод отнетата виза на Румен Петков.

Не съм се чувал с премиера по повод големия скандал, уточни посланикът и добави, че в страната има много високо отговорни хора в страната, които трябва да открият истината, извеждайки я извън политическия дебат.

Frognews.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1649183
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930