Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 14:45 - Костов: Води се война
Автор: annews Категория: Новини   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
1




image

Изразът „на война като на война" не е метафора. Водят се военни действия. Не се стреля, но има и друг тип войни, "Студената война", например. Това заяви в предаването на БНТ 1 „Денят започва" лидерът на ДСБ Иван Костов. Той посочи, че е бил обект на подобна атака и още усеща зъбите от нея, предаде КРОСС.

В дъното на тази атака стоят руските енергийни проекти, подчерта Костов. Той допълни, че големите интереси на руската страна са правителството да не потвърди подкрепата за "Набуко", както и да се продължи строежа на АЕЦ "Белене.

Аз казвам, че Борисов трябва да влезе в истинска битка с тройната коалиция, с нейните кадри, заяви Костов.

Лидерът на ДСБ смята, че е изпусната инициативата. Президентът Георги Първанов, неговият съветник Цвятко Цветков, Алексей Петров, заедно с други бивши служители на Държавна сигурност са хората, които задават темата понастоящем, смята Костов.

Лидерът на ДСБ припомни какво стана при Жан Виденов. Тогава цената на зърното се вдигна, то беше изнесено и правителството падна, каза Костов.

Правителството е изключително слабо. То трябва да спре картелирането, да осуети опитите на зърнените спекуланти за покачване на цените.

Ако българските продукти се изравнят със световните, това ще е страшен удар върху бедните хора в България, смята Костов.

Ако премиерът последва нашия съвет, който дадохме още в началото и защити интересите на страната ние ще го подкрепим. Даването на гаранции за проекта "Набуко" и спирането на строежа на АЕЦ "Белене" е въпрос на едно решение на Министерски съвет, посочи Костов.

Трябва да се влезе в специалните служби, в МВР и да се махнат представителите на тройната коалиция, каза Иван Костов.

Трябва да се снеме мишената, върху която е прицелен огънят, както направихме, когато бях министър-председател, каза Костов. Той припомни, че тогава е трябвало да се освободи от някои министри, но е успял да изкара целия мандат. Костов не отрече, че в случая мишената е Цветан Цветанов.

Отговорността е на хората, които са подписали, ако записите са от СРС-та. Ако не са от СРС-та ще е много лошо за България. Кой ще ни включи в Шенген, ако частни лица могат да правят записи на когото си искат, попита Костов.

На разположение сме на ГЕРБ за всякакви консултации, изрази готовност лидерът на ДСБ.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: annews
Категория: Новини
Прочетен: 1640016
Постинги: 1614
Коментари: 386
Гласове: 566
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031